Ősi hagyományunk

2020.01.22. 07:00

Színvonalas műsorral ünnepelték a magyar kultúra napját a Hangvillában

A magyar kultúra napja alkalmából a kedden este rendezett ünnepségen, a Fölszállott a páva gálán a 2019-es évad legjobbjai léptek a Hang­villa színpadára.

Horváth Virág

20200121 Veszprém Hangvilla. Fölszállott a páva gálaműsor. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Veszprémben idén harmadik éve ünnepelték a magyar kultúra napját a Fölszállott a páva gálaműsorával, melynek szervezői a versennyel tisztelegni kívánnak mindazok előtt, akik Bartók Béla és Kodály Zoltán szellemi örököseiként életben tartották nemzeti hagyományunk legősibb ágát, a népi kultúrát. A Veszprémi Programiroda által a Hagyományok Házával együttműködésben szervezett rendezvényen a Szinvavölgyi Prücsök Néptáncegyüttes bukovinai táncai mellett láthattuk többek között ifj. Mahovics Tamást, akivel már a korábbi évadokban is találkozhattunk, és Hajdu-Németh Ilonát és Balázst, akik a táncos szólista és táncospár kategória kiváló képviselői.

Az énekes kategóriát a Szejke Barka testvérpár és a Komári Puják, a hangszeres kategóriát pedig Csapodi Tádé és Hajdu-Németh László képviselte. A zenei kíséretet a gálaműsoron a 2014-es évadból ismert Bazseva Zenekar biztosította, házigazda pedig a 2012-es Páva táncos kategória győztese, Berecz István volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában