Magyar filmek terítéken

2020.02.28. 16:00

A szemle legjobbjait vetítik a Veszprém-Balaton Filmpikniken

Június közepén egy új filmes eseményen, a Veszprém–Balaton Filmpikniken is láthatóak lesznek a Magyar Mozgókép Szemle legjobbjai.

Nézők egy veszprémi szabadtéri filmvetítésen

Fotó: Napló

A veszprémi és balatonfüredi, rendhagyó vízparti és városi helyszínekre tervezett szabadtéri vetítések célja, hogy eredeti és hangulatos keretek között jelenítsék meg az évad legjobb hazai filmjeit. A tervek szerint közönségtalálkozók, zenei és gasztroprogramok is színesítik majd a filmpiknik kínálatát.

Nézők egy veszprémi szabadtéri filmvetítésen
Fotó: Napló

Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 program keretében megvalósuló Veszprém–Balaton Filmpiknik kezdeményezés azt a törekvést támogatja, hogy Veszprém és a Balaton kulturális-kreatív régiója erősödjön. A honi mozgóképgyártás éves seregszemléjének új helyszínválasztása a Veszprém–Balaton 2023 EKF program, a Nemzeti Filmintézet és a Magyar Filmakadémia szoros együttműködéséből született.

– Veszprém és a Balaton atmoszférája ideális egy filmes találkozó számára, ezért is tartjuk örömtelinek és ígéretesnek a kezdeményezést. A film és mozgóképművészet fontos eleme a programunknak, szeretnénk minél vonzóbb közeget biztosítanai a mozgóképes szakma és a közönség számára – mondta Can Togay János, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. művészeti és kreatív igazgatója és Muszatics Péter, a filmpiknik művészeti igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában