Devecseri Alkotókör

2020.02.15. 17:22

Alkotói sokszínűség, harmonikus művek az ajkai kiállításon

A húsz éves születésnapját a közelmúltban ünneplő Devecseri Alkotókör ezúttal Ajkán, egy komplex, témaválasztást illetően sokszínű, képzőművészeti tárlattal örvendeztette meg a látogatókat a művelődési ház kiállítótermében.

Borsos Renáta

Előtérben Trombitás Veronika, mellette Nyárs Hajnalka bemutatták a művészeti kör sokrétű tevékenységét

Fotó: Györkös József/Napló

A kiállított műveket és a művészeti csoport tevékenységét Devecser város alpolgármestere, Nyárs Hajnalka ajánlotta a képzőművészet kedvelői figyelmébe.

Az alpolgármester a nagy múltú művészeti kör tevékenységének méltatásakor úgy fogalmazott, a művek örök értéket őrizve az alkotás öröméről, az emberről szólnak. A Devecseri Alkotókör Trombitás Veronika művészeti vezetésével, a húsz év alatt sokaknak segített elindulni a képzőművészeti pályán.

– Az alkotók a legkülönbözőbb technikákat és eszközöket alkalmazzák, sokszínű témaviláguk kifejezése érdekében. A tagok olyan közösséget alkotnak, ahol a teremtés a cél, az alkotói együttlét alatt gondolatokat, eszméket cserélnek, tanulnak egymástól. Nagy költőnk Weöres Sándor mondta egykor: „Egyetlen ismeret van, többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra…” Ezt a létrát hívja elő minden tagjából az alkotókör- jegyezte meg Nyárs Hajnalka szeretetteljesen, megtekintésre ajánlva a tárlatot.

A csoport művészeti vezetője Trombitás Veronika kifejezte háláját az ajkai művelődési központ vezetősége és dolgozói felé amiért lehetőségük adódott kiállítani. A bemutatott sokrétű anyag kapcsán elmondta, a kiállítókban közös a művészet iránti lelkesedés, maga az elhivatott alkotás. Képeik által nyomon követhető miként hatnak rájuk a világban zajló történések, műveikkel üzennek, kifejezik gondolatvilágukat.

Előtérben Trombitás Veronika, mellette Nyárs Hajnalka bemutatták a művészeti kör sokrétű tevékenységét
Fotó: Györkös József/Napló

Az est művészeti élményét a Devecseri Zeneiskola vezetőjének Ihászné Szabó Katalinnak és az intézmény kamaracsoportjának produkciója tovább gazdagította. Előadásukban 17. századi magyar táncokat játszottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában