Az utómunkák vannak soron

2020.02.29. 07:00

Elkészült a Petőfi Színházban bemutatott mesedarab filmadaptációja

Három esztendő kitartó munkája, több évszakos forgatása után elkészült A szerenád című egész estés családi film. Jelenleg a mozgóképes alkotás utómunkálatai zajlanak – tájékoztattak a film készítői.

Balla Emőke

Buvári Lilla és Szelle Dávid a filmben Fotó: SzeretFilm Stúdió

A szerenád a 2011–2012-es évadban a Veszprémi Petőfi Színházban bemutatott mesedarab adaptációja, a darab írójának, Máté P. Gábornak az első filmes rendezése.

A film szereplői közül többen szerepeltek a színdarabban is, illetve megtalálhatók közöttük mindkét veszprémi színház színészei, többek között Módri Györgyi, Szelle Dávid, Főző Ditta, Pap Lívia, Dér Mária, valamint a Veszprémi Petőfi Színházban többször fellépett Szalay Bence, Trokán Anna, Langer Soma, Kricsár Kamill és Buvári Lilla is.

A film operatőre és vágója Ladányi János, a Szeretföld című film alkotója. Zeneszerző Szili Péter. A zenei utómunkák, hangfelvételek Süle Zsolt hangstúdiójában zajlanak, hangmérnök Farkasréti György. A film koreográfusa és jelmeztervezője Turós-Máté Kinga.

Buvári Lilla és Szelle Dávid a filmben Fotó: SzeretFilm Stúdió

A SzeretFilm Stúdióban készülő családi film széles körű társadalmi összefogással jöhetett létre, amelyben a színészeken kívül veszprémi és Veszprém környéki művészeti csoportok, egyéb társművészetek alkotói, és civilek is részt vettek.

A premierjére várhatóan nyár előtt kerül sor Veszprémben – közölték a film alkotói, Buvári Tamás és Máté P. Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában