Különleges évad az idei

2020.02.13. 11:00

Harmincadik évfordulóját ünnepli a veszprémi táncos közösség

Különleges évad az idei a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió életében, hiszen megalakulásának harmincadik évfordulóját ünnepli a táncos közösség.

Napló

Az Emelkedj fel című koreográfia

Fotó: CMMS/Dolinka József

Február 1-jén Balatonfüreden a Sport- és Szabadidő Központban a féléves bemutatón láthatta a közönség az idei premierdarabokat. A féléves bemutatón a kezdőktől a versenyzőkig mindenki fellépett. A táncosok 33 új koreográfiát mutattak be az újszerűség és a kreativitás jegyében. A legsikeresebb táncművek az Álmatlanság, a Gravitáció, a Szárnyalás és a Varjak formációk. Az egyéni előadásban kiemelkedett Lacó Fruzsina, Benedek Bianka és Kocsis Kinga.

A sokszínű előadást munkájukkal Barabás Fanni, Gál Fruzsina, Klósz-Rukk Henriett, Kunné Szentes Nóra és a művészeti vezető, Kiszelyné Czibik Tünde teremtették meg munkájukkal

Az Emelkedj fel című koreográfia Fotó: CMMS/Dolinka József

A táncstúdió versenyei áprilisban kezdődnek Sümegen. A táncosok Szerbiában folytatják, utána a Helikon következik, amit Bécs követ, majd Németországban fejezik be az idényt. Feszti­válra utaznak Jesolóba, a nyári szabadidős és balett-tábo­rok is folytatódnak. A jubileumi év kísérő rendezvénye lesz az egyéni és duó koreográfiákat bemutató előadás május 31-én az Anna Grand Hotelben Balatonfüreden.

Az év végi Petőfi színházbeli előadáson a sok szép és új koreográfia mellett különleges produkciók is láthatók lesznek, például a volt növendékek és a mozgásművészeti stúdióból indult profi táncosok bemutatói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában