connector fesztivál

2020.03.02. 14:00

Idén is megtelt táncosokkal a Veszprém Aréna

Tizedik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Connector Táncfesztivált az elmúlt hétvégén a Veszprém Arénában. A két napon ismét több mint ezer táncos és több száz koreográfia mutatkozott be tizenhat stílusban, amelyet a szakmai zsűri különböző kategóriákban díjazott.

Horváth Virág

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Szombaton az „Art Day” kategóriában mutathatták be a táncosok a tudásukat a zsűri előtt. Azaz a nap során a modern/kortárs tánc, a művészi tánc, a show/látványtánc, a klasszikus balett, a musical és az art open tánckategóriák versenyszámai voltak megtekinthetők. Vasárnap a „Street Day” keretében az akrobatikus rocky, a hip-hop, a diszkó, a fitnesz, a break, a street lyrical, a hastánc, a néptánc, a standard/latin táncok és a street open kerültek terítékre.

A szakmai zsűrit idén is hivatásukban elismert szakemberek képviselték: Barbarics Zsófi, Csaba Árpád, Csapó Zsuzska, Fazekas Róbert Pizsy, Fehér Barbara, Hergenrőder Jácint, Koronczai Zsófia, Lakatos-Varga Boglárka, Ramasz László, Szabó Bence és Turós-Máté Kinga.

A versenyben több veszprémi csapat is megmérettetett, és szép eredményekkel térhetett haza a Balaton Fitness Hungary SE, a FootNotes Dance Company, a Kék Madár Táncműhely, a Reload Dance, a Side Skill, a Victoria Art & Sport Egyesület és a Winners VTE is.

A vasárnap esti díjátadón a fesztivál fővédnöke, Ovádi Péter országgyűlési képviselő adta át a díjakat.

A zsűri hozzáértése biztosította, hogy minden táncost a saját korosztályának és tudásszintjének megfelelően értékeljenek, így a verseny idén is megkülönböztette az amatőr, a hobbi és a profi kategóriát. Érem minden helyezett versenyzőnek és minden minősítést szerzett versenyzőnek járt. A szervezők idén 2000 érmet osztottak ki a résztvevők között.

A rendezvény két főszervezője, Barbarics Zsófia és Torma-Böhm Nóra tavaly tűzte ki zászlajára a környezetvédelmet, melynek keretében felmérték, hogyan csökkenthető a fesztivál ökológiai lábnyoma. A sikeres hagyomány folytatásaként ezúttal sem készült a versenyzőknek nyomtatott rajtlista vagy oklevél, ezeket online érhették el a versenyzők, valamint szelektív hulladékgyűjtők álltak mindenki rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában