winter warmer

2020.03.09. 11:00

Nyelvoktatók szakmai napját tartották a Pannon Egyetemen

Az IATEFL Magyarország Winter Warmer elnevezésű konferenciáját a közelmúltban tartották meg a Pannon Egyetemen.

Horváth Virág

Navracsics Judit, a Pannon Egyetem dékánja köszöntötte a résztvevőket

Fotó: Horváth Virág/Napló

Németh László, az IATEFL Magyarország kiadvány- és nemzetközi koordinátora a Napló kérdésére elmondta, a konferenciát évente kétszer rendezik meg. A téli alkalom során az őszi konferencia legjobbjait invitálják meg, hogy a nyelvoktatás problémáiról, megoldásairól és fejlesztéséről szerzett tudásukat a közönséggel is megoszthassák. A szervezet idén lesz 30 éves, így 2020-ra jubileumi évként tekintenek.

Az őszi konferencianap helyszínéül a szervezők azért választották Veszprémet, hogy oldják a Budapest-központúságot, valamint hogy a vidéki nyelvtanároknak is hozzáférést biztosítsanak az éppen aktuális módszertanhoz, lehetőségekhez.

Navracsics Judit, a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának dékánja a megnyitón kiemelte, Veszprém már készül 2023-ra, amely évben viselheti az Európa kulturális fővárosa címet, és arra buzdította a jelenlévőket, ha tetszett nekik a város, látogassanak vissza a szakmai, kulturális programokra a jövőben is.

A konferenciára szlovén, görög, brit, máltai, ázsiai oktatók és hallgatók is ellátogattak.

Navracsics Judit, a Pannon Egyetem dékánja köszöntötte a résztvevőket
Fotó: Horváth Virág/Napló

Az IATEFL Magyarország elnökségének vezetője, Molnár Klaudia a Pannon Egyetem Angol-Amerikai Intézet oktatója és a Nyelvpedagógiai Intézet vezetője is egyben, ezáltal a Pannon Egyetem és az IATEFL Magyarország szoros együttműködésben dolgozik együtt. Egyik projektjük a Creative Café, amelyet minden hónapban megszerveznek Veszprémben is, ahol módszertani tréningeket tartanak anyanyelvi, külföldi és magyar előadókkal egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában