szövegösszemondás online térben

2020.04.24. 07:00

Olvasópróbával indult a művészeti munka a Veszprémi Petőfi Színházban

A többhetes kényszerleállást követően folytatódott a művészeti munka a Veszprémi Petőfi Színházban, ahol a napokban több szövegösszemondó próbát és olvasópróbát is tartottak, ezúttal nem személyesen, hanem az online térben.

Napló-információ

A színház által meghirdetett szavalóversenyen első helyezett lett Hollósy Rozanna

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

A társulat tagjai, a színművészek és az alkotótársak örömmel fogadták, hogy ha nem is a megszokott módon, személyesen, de újra együtt lehettek. A teátrum vezetése fontosnak tartja, hogy a társulat felkészülten várja az újrakezdés pillanatát, és készen álljon közönségének fogadására. Az olvasópróba megtartásával már a jövő évad első premierjére készülnek, amely a Latinovits–Bujtor Játékszínben lesz majd.

A Petőfi összes az összes petőfistől címmel meghirdetett szavalóverseny legjobbjai átvették nyereményüket. Április 1-jén új kezdeményezést indított a Veszprémi Petőfi Színház: arra biztatta társulatának tagjait és a közönséget, hogy mobiltelefonjukon rögzítve mondják fel, majd e-mai­len küldjék el kedvenc Petőfi-versüket. Kilencvenegy szavalat érkezett, melyeket a színház megosztott a közösségi oldalon, és arra kérte a nézőket, döntsék el, hogy ki a legjobb.

A színház által meghirdetett szavalóversenyen első helyezett lett Hollósy Rozanna Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

A több mint ezerhatszáz voks alapján az első tíz, legtöbb szavazatot kapott versenyző értékes nyereményben részesült. A díjátadásra érkező versenyzők versmondását a Petőfi Színház és a Veszprém Televízió is rögzítette, a legjobb tíz szavalatból Petőfi-versmaratont állítanak össze. Első helyezett lett Hollósy Rozanna, második Kurucz Ádám, harmadik Vikol István.

A Veszprémi Petőfi Színház továbbra is folytatja a szájmaszkvarrást, az elkészült maszkok száma meghaladta a hétezret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában