Új online kihívás indult Veszprémből

Az Egység Jam Sessions indította útjára a Quaran16 elnevezésű kihívást, ami már pár nappal a kezdés után nagy népszerűségnek örvend.

Horváth Virág

Göncz Norbert (balra) és Sarka Dominik a koronavírus idején is alkotásra buzdít mindenkit Fotó: archív

Az Egység Jam Session csapata immár több mint egy éve színesíti a veszprémi kulturális életet a Terem nevű szórakozóhelyen. – Jelenleg öten alkotjuk a csapatot és összetartó, pozitív kisugárzású emberek lévén sokkal inkább vagyunk család mint munkatársak – mondta el a Napló kérdésére Göncz Norbert, a csapat alapító tagja.

A szervezők elmondták, a koronavírus miatt a közös munka korlátokba ütközik. – Ez egy beláthatatlan időszak, amikor semmi sem biztos. Egy dologban azonban mindnyájan hiszünk, hogy újra találkozhatunk a Teremben egy Jam keretein belül, miután normalizálódott a helyzet. Addig pedig maradnak az online konferenciák, és a képernyő előtti beszélgetések – mondta el Sarka Dominik, az Egység Jam Sessions egyik főszervezője.

Göncz Norbert (balra) és Sarka Dominik a koronavírus idején is alkotásra buzdít mindenkit Fotó: archív

A Hot16 challenge mintájára jött létre a Quaran16. A Hot16 challenge egy 2015-ben futó rap kihívás volt az interneten. A kihívottaknak írniuk kellett egy 32 soros számot, azaz 16 rímpárt, és videóként közzétenni. A Veszprémből nemrég elindult kihívást Göncz Norbert ötlete alapján dolgozták ki a szervezők.

- A téma a karantén, a szabályok szerint pedig a Hot16-hez hasonlóan a kihívottaknak egy általuk választott alapra kell írni 16 rímpárt. Miután felvették az egészet videóra, és feltöltötték facebookra vagy instára, nincs más dolguk, mint a videó leírásában megjelölni az Egység Jam Sessions-t, és kihívni három embert, akiknek négy napjuk van rá, hogy teljesítsék a kihívást – tette hozzá az ötletgazda.

A kihívás úgy tűnik, futótűzként terjed az interneten, elsők között csatlakozott például Balogh Gábor (AWXO) és Tóth Szabolcs (Executor) is, akik hatására egyre többen kapnak kedvet, hogy reflektáljanak rap formájában a jelenlegi helyzetre.

A szervezők azt szeretnék, ha az emberek kreatív módon adnák ki magukból a karantén által generált feszültséget, hiszen a bezártság nem egy jó állapot Elmondták, a kihíváshoz bárki csatlakozhat, hiszen a céljuk az, hogy kizökkentsék az embereket a szürke hétköznapokból, teret adva a kreativitásnak produktivitásnak és az önkifejezésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában