két díjat is átadtak

2020.05.12. 07:00

Elismerték a legjobb bródys érettségizőket

Bródy-díjat kapott Kovács Anna Lídia, Balogh Norbert Visvader-díjat vett át. Az ajkai Bródy Imre Gimnázium érettségiző diákjai négy-, illetve hatéves gimnáziumi teljesítményükért érdemelték ki az elismerést, amelyet Mihályfi László intézményvezetőtől vettek át.

Tisler Anna

Kovács Anna Lídia a Bródy-díjjal

Forrás: Bródy Imre Gimnázium

A díjakat mindig a ballagási ünnepségen adják át, idén a vírushelyzet miatt ez későbbi időpontban történt meg.

A Bródy-díj a gimnázium legmagasabb, diákoknak adható elismerése. Az a végzős diák kaphatja, aki az ott töltött négy, illetve hat év során mindvégig kitűnő tanulmányi eredményt ért el, magatartása, szorgalma példaértékű volt. A díjazott személyére az osztályfőnök és a szaktanár tesz javaslatot.

Kovács Anna Lídia a Bródy-díjjal Fotó: Bródy Imre Gimnázium

A díjat, amelyet a Gimnáziumi és Szakközépiskolai Tanulókért Alapítvány finanszíroz, a 2019–2020-as tanévben Kovács Anna Lídia 12. G osztályos tanuló érdemelte ki a hat év alatt elért tanulmányi és versenyeredményei alapján.

A Visvader Erzsébet-ösztöndíjat az egykori diák emlékére alapították szülei. Az ösztöndíj célja azon végzős diák továbbtanulásának támogatása, aki gimnáziumi tanulmányai során az évfolyam legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtotta matematikából és idegen nyelvekből.

Az ösztöndíjat a matematika- és idegen nyelvi munkaközösség tagjainak javaslata, valamint a nevelőtestület döntése alapján ebben a tanévben Balogh Norbert 12. A osztályos vehette át.

Balogh Norbert a Visvader-díjjal Fotó: Bródy Imre Gimnázium

Visvader Erzsébet 1989-től 1993-ig volt a Bródy gimnázium tanulója. Tehetséges, szorgalmas diákként különösen a matematika és az idegen nyelvek területén ért el kiváló eredményt. Több diplomát szerzett, angol, francia és német nyelvet beszélt. Tanulmányokat folytatott a külkereskedelmi főiskolán Franciaországban, járt Strasbourgban az Európa Parlamentben, New Yorkban a Magyar ENSZ-missziónál, nemzetközi fuvarszervezést tanulmányozott Madridban, dolgozott Párizsban kirendeltségvezetőként. Balesetben vesztette életét 2001 decemberében, 26 éves korában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában