Nyáresti koncertek veszprémben

2020.06.29. 11:00

Az érseki palota ad otthont a zenei programnak

A Filharmónia Magyarország és a Veszprémi Érsekség nyáresti koncertekkel lepi meg a veszprémi zenekedvelő közönséget.

Juhász-Léhi István

Udvardy György érsek és Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón

Fotó: Nagy Lajos

Megszólalnak vonósok, fúvósok, jazzdallamok, de hallható lesz harmonikaszó is az érseki palota dísztermében – erről tartottak a koncertek helyszínén sajtótájékoztatót pénteken a szervezők.

Udvardy György érsek mindezek apropóján elmondta, nagy öröm az egyházmegye életében, hogy a pasztorális tevékenységek mellett figyelmet tudnak fordítani a kultúrára és annak alakítására. Ezek közül kiemelkedik a zene, amely nem csak az egyházzenét tartalmazza, fogalmazott az érsek, aki hangsúlyozta, hogy a szép mindig felemeli a lelket, a szép mindig tágítja az ember lelkét, és a szép engedi, hogy értelmezni tudjuk mindazt, ami történik velünk.

Ezáltal az érsekség kapcsolatai is gazdagodnak, erősödnek, tette hozzá Udvardy György, aki elárulta, keresik azokat a partnereket, akik azonos célokkal, szakmai felkészültséggel és nagy tapasztalattal rendelkeznek ebben. A Filharmónia Magyarországgal való együttműködésben nagy hangsúlyt fektettek a helyi művészek bevonására.

Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, a Filharmónia Veszprémben régóta jelen van, így öröm számára, hogy bővíthetik az együttműködésüket, amelyet nyári sorozattal indítanak, ráadásul az együttműködésnek köszönhetően OrgonaPont hangversenynek és az Orgonák éjszakája programnak is helyet ad az egyházmegye.

Udvardy György érsek és Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón Fotó: Nagy Lajos

A Filharmónia vezetője ismertette a programot, mely szerint július 16-án a Harmónia Vonósötös, Kuti Ágnes szoprán énekesnő és Bognár Szabolcs bariton énekművész közös, Száguldás, Mozart, szerelem című hangversenyével indul a sorozat. Augusztus 7-én örömzenélésre hívja a nagyérdeműt Bágyi Balázs, Balásy Szabolcs és Horváth Krisztián jazzdob, zongora és basszusgitár kíséretében.

A nyár végén pedig egy Táncpárbajnak lehet részese a közönség. A párbaj egyik szereplője Kéméndi Tamás harmonikaművész, a ring másik oldalán pedig a 5 Spirit fúvósötös áll. Hogy ki lesz a győztes? Kiderül a sorozat zárókoncertjén, augusztus 21-én az érseki palota dísztermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában