Értékőrzés és tudásátadás

2020.07.21. 16:00

Kézművesek várták az érdeklődőket a bakonybéli tájházban

Sok kisgyermekes családot – helyieket és turistákat – vonzott a tájházba a kézműves nap, melyet a Guzmics Izidor Kulturális és Idegenforgalmi Egyesület rendezett, immár hagyományosan.

Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

Felföldi Andrea programszervező elmondta, céljuk az értékőrzés, a hagyományos kézműves eszközök, technikák, díszítőmotívumok felelevenítése és bemutatása.

Fotó: Müller Anikó Hanga

Sok gyermek, de talán felnőtt is most látta először, hogyan és miből készül az általa viselt hajpánt, vagy a népszerű gyermekjáték, az ugrálókötél, mire való a vonókés, azzal hogy kell dolgozni a vonószéken. Mindenki által könnyen beszerezhető a kukoricacsuhé, vagy az újrahasznosítás jegyében a tejfölösdoboz teteje, melyekből sokféle játékot vagy domborított díszítőelemeket lehet készíteni.

A kézműves foglalkozásokat Bognár Andrea, Kropf Milán, Szurgyi Zsuzsanna, Troják Zsuzsanna és Urák Éva vezette, volt gyöngyözés, faművesség, csuhézás, kötélverés és textilvarrás.

Fotó: Müller Anikó Hanga

A rendezvény a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Identitás és kohézió erősítése Bakonybél és környékén pályázatán belül, a Generációk közötti tudásátadás alprogram keretében valósulhatott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában