Visszatekintő kiállítás

2020.07.15. 16:00

Több ismert művész legújabb alkotásai láthatók a csopaki közös tárlaton

Múlt hétvégén nyílt tárlat a Zámbó Műterem és Galéria kiállítóterében. A tárlaton a múlt év kiállítói közösen mutatták be legújabb munkáikat. A tizenegy képzőművész többsége a környéken él és alkot.

Szendi Péter

A Zámbó Műterem és Galériában megnyílt tárlaton a tavalyi kiállítók mutatják be legújabb munkáikat. A kiállítást Zámbó Attila, a galéria tulajdonosa nyitotta meg, mellette Dóra Attila. Középen B. Hegedűs Piros Tűzmadár című képe

Fotó: Szendi Péter

Jött kiállító Budapestről, Budaörsről és Salföldről is, köztük Munkácsy- és Kossuth-díjas művészek. A falon függő munkák különbözőségük ellenére jól építik a kiállítás össz­hangját. A zömében olaj- és akrilfestmények között található fotó és textilmunka is.

A megnyitón a látogatók legtöbbször talán B. Hegedűs Piros kerek formátumú, Tűzmadár című képe előtt álltak meg. Azonban Fábián László alkotása, a fekete háttérből kiemelkedő, erős színű alakzatok vagy Prokop-Maczky Gizella halas képe sem hagyta érzelem nélkül a művészet kedvelőit. Lovász Erzsébet komor, ugyanakkor nagyon elgondolkodtató képe ugyanúgy a szakralitás segítségével közvetítette mondandóját, mint Frizt Mónika Arany Idő című munkája. Gaál Ágnes egy absztrahált tájképet állított ki, míg a névrokon, Gaál Antal egy fotón mutatta be a halápi domb egyik érdekességét. Fritz Béla szintén fotót hozott, amelyen a füst alól felsejlő ismeretlen tárgyak igencsak megmozgatták a nézők fantáziáját. Kádár János Miklós Csopakon töltötte a pandémia hónapjait, és ennek hatására készült festményét állította ki. Révész Ákos Budapestről hozta Nature című alkotását, amely legjobban egy energiamozgásra vagy -kitörésre emlékeztet merész főmotívumával.

A Zámbó Műterem és Galériában megnyílt tárlaton a tavalyi kiállítók mutatják be legújabb munkáikat. A kiállítást Zámbó Attila, a galéria tulajdonosa nyitotta meg, mellette Dóra Attila. Középen B. Hegedűs Piros Tűzmadár című képe Fotó: Szendi Péter

A kiállítás egyik legbensőségesebb munkája Somogyi Győző Jézus Krisztus című festménye. A tojástemperával, fára készült kép az ikonfestés hagyományait követi. A szárnyas oltár formátum közepéről Jézus Krisztus, a világ világossága néz az érdeklődő szemébe. A puha vonalak és meleg tónusok között megbúvó határozott üzenet nem a vallásos meggyőződést állítja előtérbe, hanem a világot jobbá tenni akaró festőművész életfelfogását a hagyomány segítségével.

A megnyitón Dóra Attilának a képek hangulatához rögtönzött zenei látomása emelte a színvonalat. A kiállítást Zámbó Attila, a galéria tulajdonosa nyitotta meg. A tárlat a hónap végéig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában