Regisztráció szükséges

2020.09.16. 16:00

A Megyeháza épülete is látogatható lesz a Kulturális Örökség Napjain

A Veszprém Megyei Kormányhivatal főépülete és Veszprémi Járási Hivatalának épülete is bejárható lesz az idei Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat keretein belül.

Az országos programban csaknem háromszáz, egyébként nem látogatható műemlék nyitja meg kapuit, kétszázötven vezetett séta és számos más program várja az érdeklődőket szeptember 19-én és 20-án – írja sajtóközleményében a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

Ahogy a közleményben olvasható, két napra látogathatóvá váló helyszíneket szakavatott helyi önkéntes túravezetők, építészek, művészettörténészek, helytörténeti körök szakemberei mutatják be az érdeklődők számára ingyenesen, előzetes regisztrációhoz kötött formában vagy akár regisztráció nélkül.

A Megyeháza 1885 és 87 között épült eklektikus épülete korábban az alispán lakhelyéül szolgált, majd itt kapott helyet a megye levéltára és múzeumi gyűjteménye – ma már mindkettő külön épületben működik. A Veszprémi Járási Hivatal épületei, a Mindszenty József utca 3-5. szám alatt található Balassa-kúria és Rosos-kúria pedig az 1800-as évek elején épült magánhasználatra.

A műemlékek szeptember 19-én és 20-án 10.00 és 14.00 órai indulással látogathatók a kormányhivatal egy-egy munkatársának vezetésével.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, melyet megtehetnek a http://oroksegnapok.gov.hu/ oldalon.

A programokon a szájat és orrot eltakaró maszk használata kötelező!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában