Köszönetet mondtak a járvány idején is kitartó szerzőknek

2020.09.10. 11:00

A Séd három legújabb számát mutatták be

De hiányzott már az illata is! – jegyezte meg az egyik vendég a Séd minapi bemutatóján, miközben végigpörgette a folyóiratot a helyszínen, ahol a város kritikai lapjából egyszerre hármat, a 25., 26., 27. lapszámot is fel­lapozhatták az érdeklődők.

Juhász-Léhi István

Ezúttal a Hősök kapujának teraszára várták a bemutatóra érkezőket

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ha már a papírillat! Parádés volt a helyszín is, hiszen a Hősök kapujának teraszára várták a „sédeseket”. Oda, ahol a szomszédban a Laczkó Dezső Múzeum kortárs üvegművészeti gyűjteményének kiállítóhelye van.

Brányi Mária alpolgármester köszöntette az egybegyűlteket, és miután megjegyezte, hogy a jó kritikának mindig helye van, elmondta, az egyik korábbi Sédben egy szobor elhelyezésével kapcsolatban kaptak egy kis ejnye-bejnyét, ami után a város vezetése felülbírálta korábbi döntését, és mára meg is van a helye az alkotásnak. A városvezető egyébként rendszeres olvasója a lapnak, ami szerinte minőségi és naprakész.

Géczi János író, képzőművész, a folyóirat szerkesztője azoknak a szerzőknek köszönte meg az odaadást, akik a járványhelyzetben is kitartottak. Örömmel mutatta aztán a kinyomtatott lapokat, mindjárt hármat, ráadásul egy időben. A 27. számról szólva: az olvasók nem csalatkozhatnak, ismét tele van érdekes írásokkal. Az első mindjárt Palágyi Sylvia régész tanulmánya, aki a múzeum gyűjteményében található római üvegedényekről értekezett. Lélektől lélekig címmel a júliusi, Petőfi Színházban megrendezett programsorozatról csakúgy olvashatunk (Fürj Katalin tollából), mint Szabados Árpád festőművész szintén nyári kiállításának megnyitójáról (Keserü Katalin írása).

Ezúttal a Hősök kapujának teraszára várták a bemutatóra érkezőket
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Beljebb lapozva Nyakas Krisztián mereng el a júliusi, presszókerti Pál Utcai Fiúk-koncertről, PUF neki címmel. Egy másik könnyűzenei „hangversenyről” viszont nyolckockás fotóesszét láthatunk Gáspár Gábor szemén át. Engedjék meg, hogy kiemeljük Éltető Erzsébet kritikáját, amely Can Togay Átmeneti ember című művéről szól, illetve Szőke Kavinszki András írását, amely a város egyik legújabb kedvencéről, Kolodko Mihály Őr című szobráról szól. A Séd idei negyedik száma fellelhető az ismert terjesztési helyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában