Egyedi hangulat

2020.09.05. 11:00

Mesék, versek vagy zenék ihlették a Várpalotán kiállított illusztrációkat

Illusztrációk címmel nyílt meg a közelmúltban Heidrich Fanni grafikus kiállítása a Thury-várban. A huszonkét tollrajzból álló tárlatot olyan egyedi grafikákból állították össze, melyeket mesék, versek vagy zenei feldolgozások ihlettek.

Szabó Péter Dániel

Heidrich Fanni összesen huszonkét alkotását állította kiapalotai várban

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A pályakezdő grafikus 2016-ban végzett a Kaposvári Egyetem képgrafika szakán. Tanulmányai alatt főként grafikai technikákat és sokszorosító grafikai eljárásokat sajátított el. A Thury-várban kiállított alkotásai egyedi grafikák, melyeket diplomamunkája hatására kezdett készíteni. Mese-, vers- és balladaillusztrációkat éppúgy találhatunk a tárlaton, mint zenei feldolgozásokat.

– A diplomamunkám egy balladaillusztráció-sorozat volt, e köré építettem fel az egész kiállítást. Az illusztrációk mellett láthatóak önálló, nem történethez kapcsolódó grafikák is. A golyóstoll mellett ecsetfilccel is dolgozom – mondta el kérdésünkre Heidrich Fanni, akit a Thury-várból is ismerhetnek a látogatók, hiszen a városi kulturális és szolgáltató cégnél dolgozik. Rendezvények lebonyolításában és más művészek kiállításainak szervezésében is segédkezik.

Heidrich Fanni összesen huszonkét alkotását állította kiapalotai várban
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A kiállítást Sárváriné Rieder Zsuzsanna kulturális menedzser állította össze, aki az ünnepélyes megnyitón úgy fogalmazott: a rendkívül légies és könnyed alkotások nem vesznek el a fehér színű kiállítótérben. Épp ellenkezőleg, szimbiózisban vannak a Thury-vár Márványtermének falaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában