Itt van, megjött Bagaméri

2020.09.19. 11:00

Népszerű mesejátékot mutat be a Petőfi Színház vasárnap

A keménykalap és krumpliorr című mesejáték cirkusszal – zenés ifjúsági előadást láthatja a közönség a Veszprémi Petőfi Színházban.

Napló-információ

20200918 Veszprém Petőfi Színház. Keménykalap és krumpliorr előadás sajtóbemutatója Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Keménykalap és krumpliorr a Magyar Televízió 1973- ban készült, 1974-ben bemutatott ifjúsági filmsorozata Csukás István azonos című műve alapján. A sorozatból készítettek egy 100 perces összevágott mozifilmet is, amit 1978. augusztus 31-én mutattak be. A történet ismerős, sokak emlékezetes gyerekkori filmje: hogyan vidítsuk fel jó barátunkat, aki beteg és az egész nyári szünetet a szobájában kell töltenie? Csináljunk neki egy cirkuszt! Összefog öt barát, akik izgalmas kalandokba keverednek.

A Veszprémi Petőfi Színház előadását Oberfrank Pál rendezte, aki elmondta, a Janik László-Varga Bálint szerzőpáros egyszer színpadra alkalmazta a történetet a Szegedi Pinceszínházban. Ezt találták meg ők. Úgy fogalmazott: nagyon szép előadás született, a gyerekek tehetségesek, csodálatos velük a munka.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A veszprémi előadásban Bagaméri fagylaltárust Kőrösi Csaba alakítja. Kis Recét Zámbó Dávid, Pannit Fischer-Kovács Iza játssza. A színpad nem idegen nekik: korábban mindketten szerepeltek az Égigérő fűben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában