a magyar zenei élet egyik ikonikus alakja

2020.09.14. 07:00

Weiner Leó-emlékdíjat kapott Kováts Péter

A Zeneakadémia kuratóriuma által odaítélt Weiner Leó-emlékdíjat vehette át Kováts Péter hegedűművész, a Mendelssohn Kamarazenekar vezetője pénteken, közölte az intézmény.

Marton Attila

Kováts Péter Weiner-emlékdíjas

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az elismerést azok a kiváló muzsikusok és zenepedagógusok kaphatják, akik Weiner Leó szellemében fejtették ki sok évtizeden át művészi-tanári munkásságukat.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tartott zártkörű ünnepségen a méltatásban elhangzott, Kováts Péter lemezre vette többek közt Vivaldi A négy évszak című ciklusát és Mendelssohn fiatalkori versenyműveit, valamint nevéhez kötődik a hazai Auer Lipót-kultusz felépítése.

Kováts Péter Weiner-emlékdíjas Fotó: Pesthy Márton/Napló

A művész 37 éve a magyar zenei élet egyik ikonikus alakja, korábban a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel és Bartók–Pásztory-díjjal tüntették ki.

A 2004-ben alapított Weiner Leó-díjat az elmúlt években olyan elismert művészek kapták, mint Gulyás Márta zongoraművész, Rolla János hegedűművész vagy a Bartók Vonósnégyes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában