hóviharban sincs hideg

2020.10.27. 11:00

A hanti rénpásztorok életébe kóstolhatunk bele Zircen

Juhász-Léhi István

Forrás: pixabay.com

Az idei év mindenben más: a múzeumi felújítási munkák és a járványügyi helyzet együttállása miatt úgy döntöttünk, hogy idén a Rokon népek napja programunk is más lesz a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházban – tájékoztatta lapunkat Kirmer Anna a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház képviseletében.

S hogy milyen? Utazni lehet a hóviharban úgy, hogy közben ne fázzunk; hanti nyelvet hallgatni úgy, hogy olvashatjuk közben a fordítást; mindeközben belepillantani a hanti rénpásztorok életébe az Urál hegység keleti és nyugati oldalán.

A nyelvrokon népek témája minden év októberében kiemelt figyelmet kap. Idén Szalkai Zoltán Vándorok című filmjét teszik közkinccsé. A film az Ob partján álló Pitlor, hanti település lakóiról szóló sorozat része. A többi darabról, az alkotó munkásságáról a dersu.hu oldalon böngészhetünk. A Vándorok című film október 31-ig az internetes videómegosztó csatornán is megtekinthető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában