Bemutatták Mészöly Sándor új kötetét

2020.10.07. 11:00

A Kenesét választók az író igaz barátai

A napokban tartották meg Mészöly Sándor Igaz barát című kötetének bemutatóját a tájház udvarán.

Horváth Virág

A könyvet Nagy Krisztina és az író, Mészöly Sándor mutatta be

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A könyvbemutató családias hangulatú térben, a nemrég megújult tájház udvarán kapott helyet, ahol a helyiek és a városvédők vendégelték meg a résztvevőket, valamint ajándék köteteket is lehetett nyerni. Mészöly Sándor író a bemutatón köszönetet mondott támogatóinak, hogy segítették őt.

– Hálás vagyok, hogy ezen a helyszínen mutathatjuk be a könyvemet, hiszen sok élmény és emlék köt a tájházhoz. Az én édesapám levele is megtalálható a tájházmúzeumban, aki még a Don-kanyarból írt. Örömmel tölt el, amikor végignézek az itt kiállított eszközökön is, hiszen valamikor a 80-as évek elején mi magunk újítottuk fel őket, hogy megőrizzük az utókornak – mondta el köszöntőjében Mészöly Sándor.

A kötetnek erős kötődése van, nemcsak az író által, de tartalmában is Balatonkeneséhez. A helyiek felismerhetik magukat vagy szomszédaikat a történetekben. Az író úgy fogalmazott: számára mindenki, aki Balatonkenesét választja végső lakóhelyéül, igaz barát.

A könyvet Nagy Krisztina és az író, Mészöly Sándor mutatta be Fotó: Pesthy Márton/Napló

A kötetről Nagy Krisztina beszélgetett az íróval, a könyv több mint száz oldalán 25 próza olvasható, amely erős táj- és jellemábrázolásokkal és kedves történetekkel szórakoztatja azokat, akik kézbe veszik.

A könyvbemutatón a Sunsex Lux együttes működött közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában