a halászléfőző verseny nem marad el

2020.11.06. 11:00

Gardália napok Tihanyban: idén rendhagyó lesz az ünnep

Szerényebb programokkal rendezik meg Tihanyban a falu halászmúltját felidéző Gardália napokat a koronavírus-járvány, illetve a szigorítások miatt november 14-15-én, közölte Tósoki Imre polgármester.

Kovács Erika

2019116 Tihany Gardafesztivál Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A balatoni halászok és a balatoni hal ünnepén idén elmaradnak a közterületi rendezvények, a főbb eseményeket online lehet megnézni.

A falu közösségi oldalán közvetítik a gardaszobor és a Balaton megkoszorúzását, a Mádl Ferenc téren pedig filmválogatást lehet látni az elmúlt húsz év legérdekesebb eseményeiről, koncertekről, bálokról. Filmeket vetítenek Tihanyról, a lakóiról és épületeiről.

A gyerekek egyebek mellett halas témájú falon színezhetnek, a helyi vendéglátósok, szolgáltatók pedig alkalomhoz illő ételekkel, programokkal várják a vendégeket. Nem marad el a halászléfőző verseny: filmre veszi a szűk körű csapatok „versenydarabjának” elkészítését, a teljesítmény elbírálását, az eredményhirdetést élő adásban lehet megnézni a falu közösségi oldalán.

A szervezők kérik, hogy a közterületeken mindenki tartsa be a távolságtartás szabályait, és viseljen maszkot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában