Látványos képek festik alá a zenét

2021.02.17. 11:00

Saját dalából forgatott klipet a pápai rockzenekar

Tarts még ki címmel jelenik meg a helyi Rocklife Cover Band első saját dala, melyhez videóklip-premiert is szerveztek közösségi oldalukon.

Laskovics Márió

A pápai zenekar egy bakonyi kőbányában

Forrás: Rocklife Cover Band

Fotó:

A pápai Rocklife Cover Band 2016 novemberében alakult azzal a szándékkal, hogy főként a magyar rockzenetörténet nagyjaitól interpretáljon közismert dalokat. A Molnár Zoltán László (gitár, vokál), Nagy József Dodi (ének), Németh Zoltán Góliát (billentyűk, vokál), Szórádi Szabolcs (dobok) és Tulok Zoltán (basszusgitár) alkotta együttes – a teljesség igénye nélkül – játssza a P. Mobil, P. Box, Korál, Karthago, Edda Művek, Pokolgép, Lord és Piramis dalait. Az elmúlt évben három videóklipet forgattak, melyeket az interneten és a városi tévé adásában mutattak be.

Ezúttal elkészült a zenekar első saját dala Tarts még ki címmel, jelentették be a minap a közösségi oldalukon. A nyáron megjelenő, három saját dalt tartalmazó kislemezük címadó számához rögtön klipet is felvettek, amit online premier során láthatnak először az érdeklődők február 19-én, pénteken 18 órakor a banda közösségi oldalán. A dalt szerző Molnár Zoltán László gitáros a Naplónak nyilatkozva elmondta, már tavaly elő akartak rukkolni saját szerzeménnyel, de úgy alakult, hogy nem jutott rá idő.

– Két hónapja született meg a dal, és úgy döntöttünk, megcsináljuk. Egy hónapra stúdióba vonultunk, és egységes, RCB-s formába öntöttük. A dal a világ aktuális – a járványtól függetlenül is zajló, életünket károsan befolyásoló – problémáira próbál pozitív választ adni, szövegével szeretnénk egyfajta reményt felmutatni. Üzenete az, hogy fontosak az emberi kapcsolatok, meg kell állni akár egy percre is e rohanó világban, mindig van kiút, csak tennünk kell érte, még ha az adott helyzet, nap nem is a legjobban sikerül, ki kell tartani! Igazi kőkemény, dallamos, populáris rockszám a klasszikus felállással, jól felépített vokállal a háttérben, ami hangzásában az amerikai nyugati parti irányzathoz hasonlít – árulta el Molnár Zoltán László, aki a dalszerzésen túl a felvételből, a hang és videó utómunkából, keverésből is oroszlánrészt vállalt saját házi, Molnarsound Recording nevű hangstúdiójában.

A pápai zenekar egy bakonyi kőbányában Fotó: Rocklife Cover Band

A klip kapcsán Molnár elmondta, hogy azt a Bakonyban, egy régi kőbányában forgatták, drónnal készült légi felvételekkel kiegészítve. Látványos, szép, izgalmas képek festik alá a zenét.

– Mivel teljes zenekari felszereléssel vonultunk ki, igyekeztünk tiszta ég alatt forgatni. Több alkalommal kellett kimennünk, összesen két héten át. Hálásan köszönjük ezúton is a segítő barátainknak, akik a forgatáson és a mindennapok során támogattak minket – jegyezte meg.

Arról, hogy a járvány miként érintette a koncertjeiket, a gitáros felidézte: több mint harminc fellépést voltak kénytelenek lemondani, s mindössze három valósult meg. Nem beszélve arról, hogy voltak olyan időszakok, amikor személyesen találkozni, így gyakorolni sem tudott a heti rendszerességű próbákhoz szokott alkotócsapat. – Módosítani, alakítani kellett a dolgainkon. Elkészültünk egy akusztikus koncertanyaggal, bemutatni azonban még nem tudtuk. Várjuk már az újranyitást, hogy felpezsdüljön a zenei élet, legyenek koncertek. Tele vagyunk tervekkel – tette hozzá Molnár Zoltán László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában