színház

2021.03.27. 07:00

A pápai társulat hisz a jobb jövőben

Március 27-én a színházi világnapot ünnepeljük, melynek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet – és tágabb értelemben a kultúra – fontosságára, tisztelegve a színészek, a színházi dolgozók előtt.

Polgár Bettina

Végh Zsolt (középen) a Naplónak elmondta, a nehézségek ellenére nem állt meg a színházi munka, zárt ajtók mögött készültek új bemutatók. Képünkön jelenet a Hókirálynő című legújabb Pegazus-előadásból Fotó: Pegazus Színház/Balázs János

Végh Zsolt, a pápai Pegazus Színház társigazgatója a világnap kapcsán elmondta, a járvány a színtársulatokat is nehéz helyzet elé állította, jó ideje nem találkozhattak már a közönséggel. Ezt nagyon nehezen élik meg. – A színház a közönségért van, akik most nem jöhetnek hozzánk és mi sem mehetünk hozzájuk. Független társulatként anyagilag sem könnyű, hiszen már tulajdonképpen egy éve nincs a színházi tevékenységből bevételünk. Ha nem lettek volna, ha nem lenne a kormányzati segítség, pályázatok, akkor valószínűleg be kellett volna fejeznünk a tizenhat éve tartó munkát – magyarázta a színművész.

Rámutatott, a nehézségek ellenére nem áll meg a színházi munka. – Zárt ajtók mögött készültek új bemutatók, minden pillanatban vártuk a nyitást, ami még most sem jött el. Emellett néhány produkcióval megjelentünk az online térben is, de ez nem az igazi, mert ez nem a közönséggel együtt átélt színházi öröm. Emellett bábos képzést tartunk felnőtteknek, és az utóbbi hetekben örömmel, de feszített tempóban egy hatepizódos bábos filmsorozatot forgatunk, amiben mesélünk a bábjáték műfajáról, csodás világáról – fejtette ki.

Végh Zsolt (középen) a Naplónak elmondta, a nehézségek ellenére nem állt meg a színházi munka, zárt ajtók mögött készültek új bemutatók. Képünkön jelenet a Hókirálynő című legújabb Pegazus-előadásból
Fotó: Pegazus Színház/Balázs János

Végh Zsolt kiemelte, hálás a társulat tagjainak, hogy ebben a sokszor kilátástalannak tűnő helyzetben együtt hisznek a jobb jövőben, s azért is, hogy közösen vészelnek át minden bajt, vigyáznak egymásra és a Pegazus Színházra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában