Vitrinben a bábszínház

2021.03.01. 20:00

Üvegen keresztül is élvezhették a Kabóca előadásait

Péntek délután és szombat délelőtt a Kabóca Bábszínház legújabb kezdeményezését mutatták be, ahol vitrinbábszínházi előadás keretében kicsik és nagyok 8-10 perces jeleneteket láthattak az Agóra fölszinti ablakain keresztül.

Horváth Virág

20210226 Veszprém Agóra Kultúrális Központ. Vitrinben a Bábszínház rendezvény. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A bábszínészek a járványügyi előírások betartásával a bábszínház ablakaiban játszottak, az előadást egy csengő megnyomásával indíthatták el a látogatók.

Szőke Kavinszki András, a Kabóca Bábszínház igazgatója a Napló kérdésére elmondta, a bábszínház erős vizuális műfaj, ebből kifolyólag csak így lehet igazán értelmezni az előadást.

– Mi hiszünk abban, hogy a koronavírus-járvány alatt is meg lehet találni az élő, személyes kapcsolódási pontokat, eszerint hoztuk létre tavaly a Kabóca Karavánt, a Mesefutárt, és a Kabóca a vitrinben tulajdonképpen ennek a sornak a folytatása. Ez alkalommal két jelenettel készültünk, az egyikhez Sarkadi Bence világjáró marionett-művész készített nekünk egy öt figurából álló bábkészletet, a másik jelenet pedig egy korábbi előadásunkból, a Mosó Masából egy részlet. Az előadás nonverbális, mindkét jelenet alatt csupán zene szól. Olyan érzetet kelt, mintha kirakatokat nézegetnének az érdeklődők, csak most a fagyi és a cipő helyett bábjelenetet nézegethetnek – tette hozzá Szőke Kavinszki András.

Az igazgató elmondta, májusig biztosan nem készülnek szabadtéri rendezvénnyel. A nyári Kabóciádé fesztiválra ellenben már készül a Kabóca Bábszínház, emellett pedig a Gréta és a Két pingvin című új előadások is készülnek, amelyeket az évad végéig terveznek bemutatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában