Verslánc

2021.04.13. 15:00

Online ünnepelték a magyar költészet napját Berhidán

A Berhidai Művelődési Ház és Könyvtár közös online versmondásra kérte fel a gyerekeket. Berhidai Verslánc felhívásunkra 43 gyermek jelentkezett. 7 verset mondtak el külön-külön, de mégis közösen.

Horváth Virág

Mindenki saját otthonában vette fel a rá eső versszakot, ezekből állított össze a verses videokat a könyvtár, melyeket az intézmény közösségi oldalán tekinthettek meg az érdeklődők április 11-én.

Gerőfiné Mészáros Anita a Berhidai Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója elmondta, a magyar költészet napja minden évben kitűnő alkalom arra, hogy évről-évre felhívják a figyelmet a magyar líra szépségére, sokszínűségére.

- Egész életünket végigkíséri a költészet. Célunk, hogy megszerettessük gyermekekkel a verseket, minél szélesebben körben ismerkedjenek meg a magyar irodalom remekeivel. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek ne csak iskolai keretek között találkozzanak a versekkel, hanem egyéb formákban is. Ezért minden évben játékos irodalmi vetélkedőket, versillusztrációs rajzpályázatot és egyéb, a versekhez köthető programokat szervezünk számunkra. Örülünk, hogy a Berhidai Versláncban a fennálló járványügyi helyzet ellenére több mint 40 gyermek vett részt, nemcsak városunkból, hanem más településről is jelentkeztek szavalók – tette hozzá az igazgató.

Kiemelte, a magyar nyelv választékos módot nyújt gondolataink, érzéseink kifejezésére. A magyar költészet pedig kiváló forrás azok számára, akik szeretnék megismerni kultúránkat és a magyar nép történelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában