A járókelők örömére

2021.04.07. 11:00

Pék László harminc festménye látható a zirci kirakatokban

Pék László zirci alkotó a belvárosi üzletek kirakataiban mutatja be a festményeit.

Kelemen Gábor

Pék László mutatja az apátságot ábrázoló festményét az egyik üzlet kirakatában

Fotó: Kelemen Gábor

A koronavírus-járvány miatt a művelődés terei is zárva vannak, kiállítást nem lehet tartani, innen jött a gondolat Pék László részéről, hogy üzletek, intézmények, szolgáltatók kirakataiban mutatja be az alkotásait, köztük több olyat, amelyet eddig még nem láthatott a nagyközönség. Vannak képei a közösségi oldalon, a festőművészek virtuális galériájában is, azonban valahogy közelebb szerette volna hozni a helyi közönség számára azokat az alkotásokat, amelyek kifejezetten Zircről szólnak. Így hát megkereste az üzletvezetőket, akik örömmel fogadták a festményeket. Összesen harminc képet állított ki, a belvárosnak majdnem az összes kirakatában találkozhatnak velük a járókelők.

Pék Lászlótól megtudtuk, sok pozitív visszajelzést kapott a rendhagyó tárlattal kapcsolatban, többen gratuláltak neki az ötlethez. Van egy másik terve is a nyárra, mégpedig az, hogy kerítésekre kerüljenek ki a festmények, amennyiben a közművelődési helyeken történő kiállításra továbbra sem lesz lehetőség.

Pék László mutatja az apátságot ábrázoló festményét az egyik üzlet kirakatában Fotó: Kelemen Gábor

Pék László aktív közösségi életet él – vezetője a zirci nyugdíjasklubnak, tagja a városi énekkarnak, huszonöt országban járt, volt a település főkertésze is –, így még nehezebben éli meg a pandémia okozta bezártságot, de hangsúlyozta, az alkotás öröme, a festés és a kertben történő foglalatoskodás segít átvészelni számára ezt a rendkívüli időszakot. A zirci alkotó a felsőfokú szakoktatói tanulmányai során ismerkedett meg a festészettel, a rajzzal, vizsgázott is belőle, családjában pedig többen vannak, akik képzőművészettel foglalkoznak. Képeiből már nagyon sokat elajándékozott, nem egy intézmény falát megszépítették az általa ecsettel megörökített, harmóniát, tisztaságot, nyugalmat árasztó természeti képek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában