A héten újra nyit a várpalotai könyvtár

Közel három hónapi kényszerű zárvatartás után e héttől teljes nyitvatartással áll a könyvbarátok rendelkezésére a várpalotai Krúdy Gyula Városi Könyvtár.

Szabó Péter Dániel

Első lépésként az elmúlt héten a kölcsönzési szolgáltatást indították újra, mondta Budai László, a városi könyvtár vezetője.

– A fokozatos nyitás mellett tettük le a voksunkat. A múlt héten még az intézmény ajtajában tudták átvenni a könyvbarátok a kiválasztott köteteket, május 11-től pedig teljesen megnyitottuk a könyvtár kapuit. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a kölcsönzés indult el, hanem a szolgáltatásainkat is igénybe lehet venni. Bizonyos korlátozások azonban továbbra is lesznek. Az épületbe kézfertőtlenítést követően, orrot és szájat eltakaró maszkban, védettségi igazolvánnyal lehet belépni. Természetesen azok is tudnak kölcsönözni, akiknek nincs igazolványuk, ám nekik továbbra is az ajtóban tudjuk átadni a könyveket – tette hozzá Budai László.

További hír a Krúdy Gyula Városi Könyvtár háza tájáról, hogy május 10–16. között az intézmény idén is csatlakozott a közösségek hetéhez.

– Két játékkal is készültünk ebből az alkalomból. A Dobj be egy új könyvet című kezdeményezés arról szól, hogy mindennap megosztunk egy ismert könyvborítót a közösségi oldalunkon, s ezekhez kell új, kreatív könyvcímeket kitalálni. A másik játékunk pedig a 12 fotó, 12 könyv kihívás című. Naponta két szempontot is megadunk, s ezekhez a szempontokhoz kapcsolódva kell kreatív fotókat készíteni, majd megosztani komment formájában az oldalunkon – mondta el lapunknak Éltető Erzsébet, a könyvtár munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában