Bohózat, operett, vígjáték és musical

2021.05.26. 14:00

Lélekerősítő évaddal készülnek a Petőfi Színházban

Egy ősbemutató, bohózat, operett, vígjáték és musical várja a nézőket a Veszprémi Petőfi Színházban a következő évadban.

Balla Emőke

20210526 Veszprém évadbejelentő sajtótájékoztató a Petőfi Színházban Oberfrank Pál igazgató, Porga Gyula polgármester, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgató helyettes Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Sűrű időszakon van túl a Veszprémi Petőfi Színház, átvészeltük az elmúlt évet, új kihívásokkal szembesültünk, fogalmazott Oberfrank Pál.

A színházigazgató a jövő évadot ismertető sajtótájékoztatón elmondta, bár csökkentek az intézmény bevételei, nem kényszerültek arra, hogy elbocsássák a munkatársakat, mindenkinek tudtak feladatot adni, nem érezték bizonytalanságban magukat. Sok néző váltott bérletet és tartott ki a színház mellett a nehéz időszakban is. Megköszönte a városnak és a polgármesternek a támogatást.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Porga Gyula arról beszélt, hogy a Petőfi Színház Közösségben a közönségben gondolata nemcsak szlogen, hanem valóság. Az intézmény ezt bizonyította az elmúlt esztendőben, a pandémia ideje alatt is megmaradt a kapcsolata a közönséggel, számos helyen mutatta be szórakoztató műsorát. Tiszteletre- és elismerésre méltó a kezdeményezésük, a színház munkatársaira mindig lehetett számítani. Azt kívánta a színészeknek, hogy visszatérhessenek a színpadra, a hivatáshoz, amit választottak.

Oberfrank Pál szerint fontos a színház társadalmi szerepvállalása, de most már a művészeti tevékenységen keresztül szeretnék megszólítani és hívogatni a közönséget. A következő évadat lélekerősítőnek szánják, a műsortervet Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, kreatív menedzserrel közösen ismertette.

A nagyszínpadon elsőként Ken Ludwig A hőstenor című bohózatot láthatják a nézők, Tasnádi Csaba rendezésében. Ősbemutató lesz a Stephen Hawking életéről szóló darab, Anthony McCarten forgatókönyvét Lőkös Ildikó alkalmazza színpadra, az előadást Guelmino Sándor rendezi. Egy évadban sem maradhatnak operett nélkül a nézők, ezt a műfajt a Lili bárónő képviseli, Forgács Péter állítja színpadra. Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékát Oberfrank Pál, az idei évadban elmaradt Mozart! című musicalt Somogyi Szilárd rendezi.

Oberfrank Pál, Porga Gyula és Kellerné Egresi Zsuzsanna a sajtótájékoztatón
Fotó: Penovác Károly/Napló

A gyerekeknek Weöres Sándor A holdbéli csónakos című mesejátékát, Bozsó József-Kocsák Tibor Hagymácska című mesemusicaljét és a Bonbon matiné zenei beavató bérletet kínálják. Az ifjúsági nézőket, felső tagozatosakat és középiskolásokat szólítják meg az Erich Kastner A két lotti című regényéből készült példázattal, a Dvořák Patka Színház két bemutatójával – Örkény István Egypercesek, József Attila est –, a Bánk bán a Kabóca Bábszínházzal kooprodukcióban készül, Markó Róbert rendezésében.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben az Abigél titkai – Töredékek az írónő életéből című Piros Ildikó önálló estet, Lengyel Nagy Anna Élet.történetek.hu… A mi Józsink és Erzsike című darabját, Gyökössy Zsolt Móricz múzsái című drámáját, Lezsák Sándor 80 vödör levegő című tragikomédiáját láthatják a nézők, de megemlékeznek Pilinszky János költő születésének 100. évfordulójáról is.

Kellerné Egresi Zsuzsanna elmondta, június 11. és 13. között negyedik alkalommal rendezik meg a Rátonyi Róbert Operettfesztivált, melynek minden programja ingyenes lesz. A Lélektől lélekig érzékenyítő fesztivált július 16.és 18. között tartják, az előadások és az azokat követő beszélgetések lélekerősítők lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában