Ster Erika kiállítása nyílik meg Balatonkenesén

Ster Erika, Nő kalapban.. című önálló kiállítása nyílik meg 2021. május 21-én, pénteken 18 órától Balatonkenesén a Kultúra Házában.

HV

Az 1943-ban született, fáradhatatlan művésznő igazi felfedező. Szabadság-, tudás-, alkotás- és tettvágyadnak engedve már felnőttként ismerte fel, hogy a kreatív életmód mennyi lehetőséget tartogat számára.

Soha nem érezte, hogy túl késő tanulni, ezért tudásvágytól hajtva kipróbálta a festészetet, majd megismerkedett a paverpol technikával, amibe első látásra beleszeretett. Az izgalmas technika forradalmasította a kreativitásban rejlő lehetőségeket. Alapja egy levegőn száradó ragasztó és keményítő anyag, melyet textil, bőr, selyem és más természetes anyagokkal lehet felhasználni. A paverpol az újraértelmezés, újrahasznosítás művészete. Ezzel a technikával készült alkotásaival több kiállításon is részt vett már. A Kenesén megrendező tárlaton festményeket, szobrokat, kisplasztikákat tekinthetnek meg a látogatók.

Erika pozitív életszemlélete és hozzáállása egyre szélesíti perspektíváját. Színészkedik, verset mond és fáradhatatlanul szervez. Tagja a Tarka Színpad amatőr színtársulatnak, a József Attila Emlékhely Szép Szó Versműhelyének és a Budapesti Versmondó Klubnak. Ötleteinek tárháza kifogyhatatlan. Az állandó alkotásban leli meg álmai megvalósítását. A világ túláradó zaját figyelve igyekszik az értékes hangokra koncentrálni. Nyitottan áll másokhoz és a világ kérdéseihez.

Ötletadója a Balatonkenesén zajló Pilinszky János országos vers- és prózamondó versenynek.

Élete mottójának is egy Pilinszky verset választott: „Jó akarok lenni mindenkihez. Átlépni önmagamon, átlépni önzésemen! Kinyílni, szeretni, élni! Nem hős akarok lenni, hanem jó.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában