Veszprémi tanárnő képviseli hazánkat a zenei szövetség elnökségében

Gál Csilla, a Csermák Antal Zeneiskola intézményvezető-helyettese képviseli hazánkat az Európai Zeneiskolák Szövetségének elnökségében. A hírről Uher Bertalan, az intézmény vezetője tájékoztatta a Naplót.

Marton Attila

Gál Csilla hegedűtanár, a Csermák Antal Zeneiskola intézményvezető-helyettese

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az Európai Zeneiskolák Szövetsége (EMU) a napokban tartott közgyűlést a franciaországi Bordeaux-ban. Hazánkból a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége delegál tagot az európai szervezetbe. Az elnökségi tagokat háromévente választja meg az EMU 26 tagállamának egy-egy képviselője. A magyar tagszervezet ezúttal Gál Csillát, a Csermák zeneiskola hegedűtanárát delegálta, és a részt vevő államok képviselői szavaztak az elnökségi tagok személyéről.

A következő három évben a hét elnökségi tagot Franciaország, Luxemburg, Olaszország, Hollandia, Szerbia, Szlovákia és Magyarország képviselője adja. Gál Csillának a Csermák-zeneiskola intézményvezető-helyetteseként megfelelő rálátása van a hazai művészeti képzésre.

Gál Csilla hegedűtanár, a Csermák Antal Zeneiskola intézményvezető-helyettese Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az EMU május közepén tartott online ülésén mutatta be pályázatát: a meghallgatáson beszámolt eddigi pályájáról, terveiről, valamint a hazai zeneoktatás helyzetéről. Kihangsúlyozta továbbá Veszprém – mint leendő Európa Kulturális Fővárosa – fejlődő kulturális tekintélyét.

Az EMU feladatai közé a zenei oktatás és gyakorlat népszerűsítése, a tudásmegosztás, a zeneiskolák közötti együttműködés elősegítése mellett például az UNESCO-val vagy az Európai Zenei Tanáccsal (EMC) való kapcsolattartás tartozik, továbbá azért is dolgoznak, hogy felkeltsék a nyilvánosság érdeklődését a zeneoktatás kérdései iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában