A rossz idő sem szegte kedvüket

Ugyan a péntek esti vihar keresztülhúzta a rendezők számításait, ám gyors átszervezéssel végül minden meghirdetett programot megtartottak a balatonalmádi Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban a Múzeumok éjszakáján.

B. Virág Rita

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az esti rendezvény a Jerusalema táncos kihívással indult volna, amit a központ előtt tartottak volna meg. Azonban vészesen sötét felhők gyülekeztek az égen, s a szervezők úgy döntöttek, inkább bent, az épület aulájában táncoljanak a résztvevők a Vörösberényi Nyugdíjas Klub vezetésével.

A kulturális központ erre az éjszakára egy hatalmas múzeummá alakult át, minden teremben más és más kiállítást tekinthettünk meg. A legkisebbekre gondolva retró játékkiállítás, terepasztali stratégiai játékbemutató, Schleich játékló-kiállítás szerepelt a programban, sőt diafilmvetítést is tartottak a meserajongó gyerekeknek és családjaiknak.

A robotika világába is betekintést nyerhettünk, Bee-Bot robotokkal kalandozhattunk, és szőlészeti, borászati tárlatot is tartottak. Az egyik legnagyobb érdeklődés a háromdimenziós filmvetítést övezte, ahol megismerkedhettünk hazánk és a világ barlangjaival. Olyan sokan szerettek volna a virtuális világban barlangászkodni, hogy kétszer is le kellett vetíteni a filmet.

Jerusalema az épület aulájában a Vörösberényi Nyugdíjas Klub vezetésével Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Time Out Duó szolgáltatta a zenét a múzeumi csatangoláshoz, igaz, nem szabadtéren, hanem a központ bejáratánál, az esőtől védett helyen vert tábort a zenekar.

Mint azt a szervezőktől megtudtuk, korábban hasonló eseményt még nem tartottak, és szeretnének hagyományt teremteni abból, hogy a kulturális intézményüket, igaz, csak egy éjszaka erejéig, múzeummá alakítják. Jövőre is szeretnének helyi vagy a közelben élő művészektől, gyűjtőktől ötleteket kapni, és azokat összevonni különböző zenés programokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában