Júniusi napfényes karácsony a Hangvillában

Tavaly elmaradt karácsonyi koncertjét pótolta be Veszprém Város Vegyeskara (VVV) csütörtökön a Hangvillában.

Marton Attila

20210624 Veszprém Napfényes Karácsony, Veszprém Város Vegyeskara és a Győri Filharmonikus Zenekar oratórium estje, vezényel Medveczky Ádám, zongora Füzesséry Zoltán Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

A kórus 2020 decemberében a járvány miatt nem tudta megtartani szokásos ünnepi hangversenyét, azonban nem szerették volna, hogy megszakadjon a hagyomány, ezért most Napfényes karácsony címmel pótolták be a koncertet.

Erdélyi Ágnes, a VVV kar- igazgatója elmondta: a koncerten Beethoven Karfantázia című művének előadásában Füzesséry Zoltán zongoraművész szólistaként működött közre. Francis Poulenc francia zeneszerző Gloria című szerzeményében Zemlényi Eszter helyett a beugró Széll Cecília énekes vitte a szoprán szólót.

A művek megszólaltatásában a Győri Filharmonikus Zenekar működött közre, az együtteseket Medveczky Ádám karmester vezényelte. A kórus, a szólisták és a zenekar nagy sikert aratott, a hálás közönségnek ráadásként – a hagyományhoz híven – Händel Messiás című oratóriumából a Halleluja-kórust adták elő a fellépők. A koncert a kórus alapítványa által A zene városa – A városlakók zenéje címmel összeállított program nyitóeseménye is volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában