Kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak

Készségfejlesztő és nosztalgikus játékszereket, koncerteket, bábelőadásokat, diavetítéseket, meseterápiát kínált elsősorban a családosoknak hétvégén a városi könyvtár.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió

A városi háromnapos, három helyszínes nyárköszöntő rendezvény keretében a Jókai Mór Városi Könyvtár Az üveghegyen túl címmel várta hétvégén az érdeklődőket. A teljesség igénye nélkül: volt szabadulószoba, tündérkastély-építés, terepasztal, ügyességi és retró játékok, óriási kifestő, hangszersimogató, logikai feladványok, reflexés kreatív játékok, kockaváros, ládavasút, valamint zenebölcsi.

Müller Orsolya kulturális szervező lapunknak elmondta, a városi könyvtár udvara e nagyszabású gyereknapként számon tartott programmal debütált rendezvényhelyszínként.

– Szerettük volna bevonni több feladatellátási helyünket. A könyvtárban készségfejlesztő játékok sorát próbálhatták ki kicsik és nagyok. A Molyolda elnevezésű játékparkban a régmúlt játékszereinek világát fedezhették fel, a szülőknek nosztalgikus élményt nyújtott a szórakozás. A sátor alatti színpadon szombaton a Kolompos együttes, vasárnap pedig a Kiskalász zenekar adott interaktív koncertet. A Pegazus Színház jóvoltából napi két bábelőadást is megtekinthettek a résztvevők, illetve a focipályán rengeteg készségfejlesztő játékot és bababirodalmat próbálhattak ki. Frissítő gyanánt kürtőskalácsot és limonádét kínáltunk – jegyezte meg Müller Orsolya kulturális szervező.

Az aszfaltos pályán a Pegazus Színház játéktere várta az érdeklődőket
Fotó: Laskovics Márió

 

A városi könyvtár saját szervezésű programjairól Polovitzerné Antal Mónika szakmai vezető nyilatkozott. Mint mondta, szívesen csatlakoztak a rendezvényhez, beltéri és kültéri programokkal egyaránt színesítve azt.

– Jó adottságokkal rendelkeztünk ehhez, hiszen egy volt iskolaépületben működünk. Van aszfaltos pályánk, mellette nagy füves terület, ahonnan az elmúlt hetekben elbontottuk az uniós szabványoknak nem megfelelő, elavult, balesetve- szélyes játszóteret. Így ideális helyszínné váltunk szép, virágos környezetet is biztosítva. A leselejtezett állományból fabódéban válogathattak az olvasók. Megtekinthető volt a június 30-ig látható Fekete István-vándorkiállítás. Mindkét nap három diafilmet vetítettünk. Senye Ilona meseterapeuta a gyerekkönyvtárban tartott mesefoglalkozást 8–12, illetve 6–8 éves gyermekeknek és szüleiknek. Vasárnap az állatos könyveiről ismert Telegdi Ágnessel volt író-olvasó találkozó. A kvíz iránt fogékonyakat QR-kódos nyomozójátékkal vártuk, a megfejtők között ajándékcsomagokat sorsoltunk ki – számolt be Polovitzerné Antal Mónika szakmai vezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában