Művészetek Völgye: Ezeket a programokat várjuk a legjobban! 1. rész

Július 23-án, azaz 11 nap múlva indul Kapolcson a Művészetek Völgye! Ennek alkalmából szemezgetünk a nyár legnagyobb kulturális fesztiváljának kínálatából.

Horváth Virág

Kapolcs, 2019. július 20. Közönség az Anna and the Barbies koncertjén a 29. Mûvészetek Völgye kulturális fesztiválon Kapolcson 2019. július 19-én. MTI/Bodnár Boglárka

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

A Művészetek Völgye egyedülálló összművészeti fesztivál, amelyet 1989. július 31-től rendeznek meg. A programok között színházi előadások, komoly-, nép- és világzenei koncertek, irodalmi estek és délutánok, kiállítások és mesterségek bemutatása szerepelnek, így nagyon nehéz választani a jobbnál jobb programok közül.

Nosztalgiázz velünk:

 

A veol.hu munkatársai minden évben nagy szeretettel és örömmel tudósít a fesztiválról, és mostanra, a születésnapi 30. Művészetek Völgye fesztiválra már rutinosan szemezgetnek az előadások között.

Ezeket a Művészetek Völgye programokat várjuk a legjobban 2021-ben:

Július 23. 22:00 Dj Suhaid + Kiégő Izzók – POKET zsebkönyvek udvar

Dj Suhaid Dj-setje magyar költők szövegeire a Kiégő Izzók vetítéseivel igazán izgalmas programnak ígérkezik. Új helyszínen, a POKET zsebkönyvek udvarában láthatjuk majd a performanszt. DJ Suhaid, azaz Kürti Kristóf hazánk egyik legsokoldalúbb lemezlovasa, aki következetesen utasítja vissza a műfajfetisizmust. Stílusa talán a nu jazzhez áll legközelebb, ha ebbe a fogalomba beleértjük a hetvenes évek soul- és funk-szerzeményeit, a kortárs underground hiphopot, a magyar táncdalt, a beatet és a bigbeatet, meg még ki tudja mi mindent.

A Kiégő Izzók vizuális csoport 1998-ban alakult Budapesten. Azóta számos alkalommal hoztak létre önálló installációkat és több száz alkalommal vetítettek különféle rendezvényeken és eseményeken (techno partik, költői estek, színházi és tánc előadások, stb.). Munkáik során egyik legfontosabb céljuk, hogy ne puszta fényeffektus legyen a vetítés, hanem valamiféle többletet adva hassanak a látogatókra. Installációik és az azokra vetülő álló- és mozgókép montázsok koncepciózusak, a helyszín vagy esemény valamely aspektusára reagálva jönnek létre. Törekednek arra, hogy a látvány komplexen illeszkedjen a térhez, az adott rendezvény karakteréhez.

Ilyen volt 2020-ban a Völgyhétvégék hangulata
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Július 23. 10:00 Helyitermék-kavalkád: Ízelítő a Balaton-felvidék kínálatából – Éltető Völgy

A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék-védjegyesek termékeinek és szolgáltatásainak színes kavalkádjában őstermelőink, kistermelőink, kézműveseink kínálják portékáikat. A termelők, vendéglátók és alkotók elkötelezett munkája, együttműködése és társadalmi felelősségvállalása garancia arra, hogy a Balaton-felvidék által kínált termékek és szolgáltatások visszatükrözik a helyi jellegzetességeket, magas színvonalú termékeket, kiszolgálást és programokat kínálva.

Július 23. 18:00 Tehetség-színpad – Kisképző

Mindig fel akartál lépni egy országos fesztivál színpadán? A Művészetek Völgyében megteheted, ugyanis a Kisképzőben nyitva áll a lehetőség, hogy bemutasd a tudásodat! 18:00 és 19:00 között könnyűzenei produkciókat mutatnak be a helyszínen, de ezután Tiéd a terep! Ének, zongora, vagy egyéb, hozott hangszeren is játszhatsz egészen 20 óráig.

Július 23. 22:30 ToSoDa Projekt – Petendi Pajta

Vigántpetend nincs is olyan messze, ha ilyen különleges formációt hallgathatunk a fesztivál azon területén. Ha szeretnénk elmerülni a saját elménkben és lelkünkben, akkor kucorodjunk be a ToSoDa Projekt koncertjére, és élvezzük a handpan gyógyító hangzásvilágát. Napjaink egyre népszerűbb hangszere a handpan – sokak által csak hang drumkén ismert – új perspektívát kap a fiatal (feltörekvő) győri zenekar zenéjében. A ToSoDa Projekt 2017 januárjában alakult Kácser Tamás gitáros (Toma=TO) Szombathelyi Patrik – handpanes (SO) és Dankowsky Áron cajonos (DA) együttműködéseként. Stílusuk saját meghatározásuk szerint „sprituális drum 'n bass”, bár bulizni nemigen lehet rá. A többnyire lágy, ellazulós meditatív dallamok, néhol kicsit felpörgetve, egy kis latinos vagy drum'n bass-es ütemmel megbolondítva.

 

Kiemelt képünk: Kapolcs, 2019. július 20. Közönség az Anna and the Barbies koncertjén a 29. Mûvészetek Völgye kulturális fesztiválon Kapolcson 2019. július 19-én. MTI/Bodnár Boglárka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában