ritkán látható különlegességek

2021.07.10. 15:30

Különleges herendi porcelán kiállítás nyílt a Grassalkovich-kastélyban

A kiállítás – igazodva a befogadó helyszínhez – Herend hatalmas termékpalettájából ezúttal a természet témakörére fókuszál. A 70 millió forintos értéket meghaladó, több, mint 100 herendi műalkotás egy hónapon keresztül látható a múzeumnak helyet adó Grassalkovich-kastély dísztermében.

Molnár Sándor

Forrás: Szervezők

Ünnepélyes keretek között nyílt meg a Herendi Porcelánmanufaktúra soron következő kulturális eseménye, ezúttal a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumban, Hatvanban.

A kiállított alkotások között szerepel több olyan limitált, ritkán – vagy eddig a nagyközönség számára egyáltalán nem – látható különlegesség is. Közülük is kiemelkedik a technikai bravúrnak számító 90 centiméter átmérőjű dísztál, amelyre vízparti környezetben festettek meg művészien vadkacsákat. A díszterem fénypontja egy több mint hat méter hosszú, Herendivel pompásan megterített asztal, amelyen vadállatok és vadászati mintás terítékek láthatóak.

Fotó: Szervezők

Az ünnepélyes megnyitón Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója és Ujváry Tamás, a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum ügyvezető igazgatója köszöntötte a vendégeket. Kiemelték a két intézmény kiváló együttműködését, hiszen nem az első alkalom, hogy közös kulturális projektbe fogtak. Simon Attila felidézte az európai porcelán feltalálásának történetét, az európai porcelánmanufaktúrák alapításait, a Herendi Porcelánmanufaktúra mai sikerességének tényezőit.

Fotó: Szervezők

A kiállítást Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára nyitotta meg, és közreműködött az Országos Magyar Vadászkamara Kürtegyüttese. A páratlan Herendi kiállítás 2021. augusztus 8-ig várja látogatóit Hatvanban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában