Szabó Sipos Barnabás színész képeiből nyílt kiállítás Tihanyban

MEDI-SZÍN, a művészet gyógyszer, semmi kétség! címmel Szabó Sipos Barnabás színművész, festő képeiből nyílt kiállítás az Apátsági Rege ­Cukrászda Galériában a napokban.

Kovács Erika

Barkó Ágoston bencés szerzetes, a Tihanyi Bencés Apátság Múzeum igazgatója köszöntőjében egyebek mellett kiemelte, a pozitív kisugárzású, színes impresszionista képek egy érzékeny, finom lelkű ember lelkivilágára utalnak.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Elgondolkodtatnak, a nézőt arra késztetik, hogy odafigyeljen saját dolgaira, illetve a környezetére, mások érzéseire – fogalmazott, majd az alkotásokról beszélgetett a művésszel.

Szabó Sipos Barnabás felidézte, előbb volt képzőművész, mint színész, mindig egyértelmű volt, hogy foglalkozzon a festészettel. Előadóművésznek azért ment, mert – ahogy fogalmazott – ordítani akart, de a festészet mélyebben élt a szívében, ahogy ma is ez jellemző.

Szabó Sipos Barnabás és Barkó Ágoston bencés szerzetes a kiállítás megnyitóján
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Mindig kedvelte a francia impresszionistákat, tőlük tanulta meg a színek világának titkát, amellyel csodálatosan meg lehet mutatni a fényt és a sötétséget.

– Az én festészetemben éppen annyi drámaiság és színház van, mint festészet a színjátékomban. Az ad erőt, hogy rádöbbentem: akár festő vagyok, akár színész, az emberek életminőségét javítom – vélekedett a művész. Elmondta, négyévesen orvos akart lenni, hogy meggyógyítsa beteg nagymamáját, aztán az élet mást hozott számára. Nemrég jött rá, hogy végül mégiscsak orvos lett, csupán a „műszerei” mások. – Az embernek éberen kell figyelni a jelenben, hallgatni, türelemmel várni a valóság és az igazság kibontakozásáig – összegzett Szabó Sipos Barnabás.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A művész alkotásait július 15-ig lehet megtekinteni a tihanyi galériában. A kiállítás szervezője és kurátora Bánhidi Norbert fotóművész.

Friss hírek Veszprém Megyéből

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában