a bolygó pusztulásra van ítélve

2021.07.13. 14:00

Szőkén alakítja az Űrpiknik főgonoszát Árpa Attila

Különc egyetemista lány próbál az űrbe jeleket küldeni. Hatására a Földre érkezik egy űrlény fiú. Tudja, a bolygó pusztulásra van ítélve, de csak az érdekli, hogy megmentse rajongása tárgyát, Zalatnay Saroltát. Így kezdődik az Űrpiknik című film. A július 1-től a mozikban is látható sci-fi vígjátékban Árpa Attila a főgonoszt alakítja.

Rimányi Zita

Jelenetek az Űrpiknik című film forgatásáról. Fotó: Mozinet

Forrás: Mozinet

Az Űrpiknik abszurd történetet mond el, miközben fontos dolgokra hívja fel a figyelmet kapcsolataink, érzéseik kapcsán. Miért vállalt benne szerepet?

- Magyar filmbe kértek fel a főgonosz szerepére, ilyen feladatom pedig korábban még nem volt. Ráadásul azt is elárulták, hogy elkövetnek egy kis merényletet a külsőm ellen, és szőke se voltam még sosem, szerep miatt sem. Gondoltam, kipróbálom ezeket a számomra új helyzeteket, körülményeket. Amikor pedig elolvastam a forgatókönyvet, az végképp meggyőzött arról, hogy ez jó döntés.

Mennyire tért el ez a szerepe a korábban alakított karaktereitől, attól, hogy gyakran erős, sármos férfiakat játszott el?

- Kihívást jelentett a szerep, mert földönkívülit játszok ezúttal úgy, hogy nincs igazán szövegem. Főként a mimikára alapozhattam, teljesen átformáltam a korábban alkalmazott művészi módszereimet. Nem szólalhattam meg és ennek a főgonosznak, akinek a bőrébe bújtam, nincsenek érzelmei. Csak parancsokat teljesít, nem rosszindulatú. Azt a feladatot kapta, hogy hozza vissza a Földről a földönkívülit, minden akadályt takarítson el, amelyek parancsolói terveinek útjába állhatnak.

Jelenetek az Űrpiknik című film forgatásáról. Fotó: Mozinet

A forgatásokról milyen emlékei vannak?

- Budapesti helyszíneken forgattunk. A rendezőnek pontos elképzelése volt arról, milyen hangulatot akar megteremteni a vásznon. Furcsa keverékét alkotta meg a retró világnak és a posztmodern, alternatív szubkultúrának a remek stáb segítségével. Izgalmas a film képi és zenei világa is. Utóbbiban Zalatnay Sarolta számait modern slágerekkel mossa össze az Űrpiknik.

Fotó: TV2

Az alkotást a Veszprém-Balaton régióban tartott Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be. Mit gondol erről a megújított hazai filmes seregszemléről?

- A hazai filmszakma, a magyar filmintézet, alap sokmindenen, jón, rosszon átment az utóbbi időben. Azt gondolom, hogy minden hasonló esemény segítheti, hogy visszataláljon önmagához és újabb identitást is kialakítson magának.

A térséghez, ahol megtartották a fesztivált, kötődik? Sokakhoz hasonlóan többször töltötte a magyar tengernél a nyarakat korábban?

- Természetesen többször nyaraltam itt. A tó északi és déli partját is kedvelem, mindegyik sokféle élményt kínál. Itt láttam először, hogyan lehet egy főételt a strandon elfogyasztani egy törülközőn ülve.

Milyen tervei vannak színészként, rendezőként? Lesz-e nyáron szabadideje is?

- Meg kell néznem a szótáramban, mit jelent az a szó, hogy szabadidő. Persze csak viccelek. Sokat dolgozom, de azért lesz időm kikapcsolódni is a szeretteimmel. Színészként várnak rám új feladatok, tévésorozatban és más produkciókban is. Ezekről azonban még nem árulhatok el részleteket. Rendezőként is vannak terveim. Arra várok, hogy a beadott pályázataim támogatásáról döntsenek. A legutóbbi ilyen munkám zenei feladat volt. A Bagossy Brothers Company Visszajövök című dalához készítettem videót, a klip pedig a Road Movie sorozat történetében a legnagyobb nézettséget hozta: már több mint kétmillió megtekintés fölött jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában