hirdetés

2021.07.01. 14:56

Vishal két keréken: A Balaton-felvidék különlegességét mutatja be a Pannon Egyetem hallgatója

Az Új-Delhiből érkezett Vishal Kaushik egy teljes napon át barangolt két keréken a Balaton-felvidéken. A Gazdaságtudományi Kar hallgatójának minden élményét lencsevégre kaptuk!

Vishal Kaushik, a Pannon Egyetem hallgatója nagy vágyakkal ült kerékpárra, célja hangsúlyozni, hogy nem feltétlenül kell autóba ülnünk ahhoz, hogy szebbnél szebb tájakon járjunk. Képviselni szeretné a „zöld turizmust” is, a hulladékgyűjtést, a nemzetköziesedés felé történő nyitást, Magyarország „rejtett” kincseinek feltárását.

A kalandban a Testnevelés és Sport Intézet sietett a segítségére, kerékpárral és felszereléssel látták el, hogy utazása minél biztonságosabb legyen.

Az útvonal sem volt véletlen, a Veszprém-Paloznak-Balatonfüred-Tihany-Szántód –Veszprém távot bejárva a Balaton-felvidék egy részét szerette volna bemutatni, mint a Veszprém-Balaton 2023-as Európa Kulturális Fővárosa Program egy fontos elemét. A nyolcórás út alatt Vishal részt vett borkóstoláson Paloznakon, evett levendulafagyit Tihanyban, kipróbálta a kompot, és ellátogatott a Tagore-szoborhoz Balatonfüreden (Tagore egyébként az indiai himnusz szerzője is).

- Az egyetemi tanulmányaim során jártam már a Balaton partján néhányszor, ám a látvány minden alkalommal lenyűgöz. Azt gondolom, külföldi hallgatóként is éppúgy tudok a Pannon Egyetem közösségének oszlopos tagja lenni, mint bármelyik másik hallgató. A túra során életemben először ülhettem kompon, és hogy ezt épp a balatoni naplemente fényeinél tapasztalhattam meg, örök élmény marad a számomra – mesélte Vishal Kaushik.

Vishalt az egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Kommunikációs Igazgatóság stábja egy percig sem hagyta magára, kamerákkal követték végig a túrát, és a közös felfedezés aktív részeseiként, igazi osztálykirándulás hangulatban barangolták be a Balaton-felvidék rejtett kincseit.

Pannon Egyetem

8200 Veszprém, Egyetem u. 10.

Tel: +36/88624-000

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában