A Nélküled zárta László Attila hangulatos balatonfűzfői koncertjét

A rossz idő ellenére sokan voltak kíváncsiak László Attila műsorára a Föveny Strandon.

Szendi Péter

Saját dalai és népszerű slágerek hangzottak el Fotó: Szendi Péter

Gyülekeztek a viharfelhők Balatonfűzfő felett. Fújt a szél, többen attól féltek, hogy az eső elmossa majd a koncertet. Szerencsére nem így történt! László Attila a tőle megszokott profizmussal, jó értelemben vett lazaságával, szerénységével, jó humorával és csodálatos hangjával hamar belopta magát a nézők szívébe. A Csillag születik hajdani győztese akkor mindössze 15 éves fiú volt. A hosszú hajú kamaszból mára érett fiatalember lett.

Attila a székelyföldi Kézdivásárhelyen született. Már kisgyerekként is érdeklődött a zene iránt, ezért szülei kilencéves korától zongorázni taníttatták. Egy alkalommal a helyi templomban Bach d-moll toccatáját adta elő hallás után. A templom kántora ekkor figyelt fel rá, majd magánórákon tanítani kezdte. Ezután a fiú az egyházi kórusban zongorázott, orgonált az ünnepek alkalmával.

– Csodálatos gyerekkorom volt. Szüleim tiszteletre, őszinteségre és hazaszeretetre neveltek. Szerencsére én nem éreztem ellentétet a magyarok és a románok között, igaz, ahol én éltem, ott többségben voltunk mi, magyarok. Székelyföld egy csodálatos hely, rengeteg nevezetességgel, gyönyörű természeti adottságokkal – mondta Attila. Hozzátette: a karantént nagyon nehezen élte meg. Közösségi oldalán többször bejelentkezett élőben, olykor egyedül, máskor a zenekarával, jó érzés volt, hogy sokan nézik, de egy zenész számára az ad katarzist, ha élőben zenélhet, közönség előtt.

Saját dalai és népszerű slágerek hangzottak el
Fotó: Szendi Péter

A lelkes fűzfői közönségnek Attila saját dalain kívül énekelt Koncz Zsuzsától, Máté Pétertől, Presser Gábortól, Demjén Ferenctől – a teljesség igénye nélkül. Megható volt, amikor a közönség a legvégén felállva az előadóval együtt énekelte a Székely himnuszt. Attilát és családját Trianon mélyen megérintette. Szerinte az erdélyi emberek soha nem lesznek képesek feldolgozni mindazt, ami 1920. június 4-én történt. Szétszakítottak egy nemzetet, de a magyarságot soha nem lesznek képesek, ezért is énekelte el a közönség nagy örömére a Nélküled című dalt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában