Házhoz hozták a kertmozit Pápán

Az ideieket jövőre szintén két, ugyancsak kérdőíves felmérés utáni, hangulatos közösségi élménynek bizonyuló szabadtéri filmvetítés követi a Vajda- és a Kilián-lakótelepen.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Piknik Mozi múlt pénteken ismét a Pápára látogatott, a korábbi Vajda-lakótelepi vetítést követően ezúttal a Kiliánon élőknek volt alkalma a közel ötven négyzetméteres vászon előtt átélni a szabadtéri közösségi filmnézés élményét. Előbb elsősorban a gyermekek nézték meg az Agymanók című animációs filmet nagy tévéről a játszótér melletti, feldíszített téren, majd fő műsorszámként a Forrest Gump című filmet vetítették le az időközben megépült hatalmas vásznon a változatos korosztályú közönségnek.

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Horváth Dorina, a Jókai Mór Művelődési Központ kulturális szervezője a Naplónak nyilatkozva felidézte, a szabadtéri mozizások a „mint vízbe dobott kavics” elnevezésű TOP-pályázatban valósultak meg, a két lakótelep közösségfejlesztése céljával. Az időjárás mindkét esetben megviccelte a szervezőket: a Vajdán a második esőnapra halasztva, végül derűs időben, a Kiliánon pedig egy gyors záport követően rendezték meg a szabadtéri mozit. A családok pokrócon, matracon vagy széken foglaltak helyet.

Tudatosan nem ugyanazon filmeket kértük, előzetes kérdőíves felmérések alapján. Az országjáró vállalkozással abban állapodtunk meg, hogy jövőre is ugyanígy, egy-egy este hoznak filmeket, ismét igényfelmérést követően. A délutáni családi filmet azért tévéről nézhetik, mert akkor még túl világos van a kivetítéshez. Sötétedés után pedig az óriás kivetítőn igazi piknik hangulattal lehet megtekinteni az esti mozit – mondta el Horváth Dorina.

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Mint elárulta, a Vajdai vetítés bővebb, háromfilmes műsorát az tette lehetővé, hogy az ottani területen nem volt annyira zavaró a késő éjszakai zaj- és fényhatás a lakóközösség számára. A Kilián-lakótelepen viszont a tömbházak között állították fel a kertmozit, így 23 óra előtt véget ért a vetítés.

A kulturális szervező hozzátette, a projektben a járványügyi rendelkezések miatt csak májusban valósították meg az első idei programot, a közösségi virágültetések jól sikerültek. A virágoskert-verseny díjait a városrészi napokon osztják majd ki: a Kiliánon augusztus 28-án, a Vajdán szeptember 18-án, s egyúttal új, októberi fordulót hirdetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában