Hévíz is csatlakozott az Európa Kulturális Fővárosa programhoz

A fürdőváros is csatlakozott a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programhoz, amely a szervezők szerint esélyt ad arra, hogy a térségben az ország egyik legjelentősebb kulturális- kreatív régióját hozzák létre

Péter B. Árpád/ Zalai HÍrlap

A kiemelkedő turisztikai vonzerővel rendelkező Hévíz is csatlakozott az Európa Kulturális Fővárosa programhoz Fotó: PBÁ

A Hévízzel kötött megállapodás aláírásakor Markovits Aliz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. Európa Kulturális Fővárosa program vezérigazgatója kiemelte, ennek nemcsak társadalmi, hanem komoly gazdasági hatásai is lesznek, amellyel új fejlődési pályára állíthatják a régiót, és valódi térségi együttműködés jöhet létre a Bakony és a Balaton tágabb térségében-írja a zaol.hu. Mint mondta, stratégiai céljaik között szerepel például Veszprém és a Bakony-Balaton régió turisztikai vonzerejének növelése, a magyarok és külföldiek körében egyaránt.

A kiemelkedő turisztikai vonzerővel rendelkező Hévíz is csatlakozott az Európa Kulturális Fővárosa programhoz Fotó: PBÁ

Markovits Aliz elárulta, olyan térségi modellen dolgoznak, amely az itteni adottságokon alapul, és elsősorban a kultúrára, valamint a kreatív iparra támaszkodva hoz gazdasági növekedést.

– Ennek elengedhetetlen része, hogy az EKF-régió települései csatlakozzanak a programhoz, és örömünkre szolgál, hogy Hévíz, mint kiemelkedő vonzerővel rendelkező település is a társulás mellett döntött – mondta a vezérigazgató. Papp Gábor, a város polgármestere emlékeztetett: Hévíz a kezdetektől, már a program tervezése óta aktív résztvevője az EKF-projektnek és a közös munkának.

– Hiszünk abban, hogy a világ turisztikai térképén együtt, desztinációként megjelenve lehetünk csak sikeresek – mondta a városvezető.

– Már dolgozunk azon a hévízi koncepción, ami még egyedibbé és vonzóbbá teszi az EKF-nek. Ebben elsősorban programokat, rendezvényeket, kreatív és közösségi projekteket szeretnénk megvalósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában