Pannonia Reformata Múzeum

2021.08.03. 20:00

Kalandok a múzeumban – Hetven gyermek vett részt idén a nyári táborokban

A református múzeum idei nyári táboraiban több mint hetven gyermek kézműveskedett, illetve szerzett új ismereteket az ókori egyiptomi és a keresztyén kultúráról.

Laskovics Márió

Füstös Gáborné táborvezető munkatárs indította el a kvízjátékot

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Pannonia Reformata Múzeum (PRM) három egyhetes tábort szervezett általános iskolás korú gyermekek számára idén nyáron. A harmadik turnus múlt pénteki záró alkalmán a kicsik bemutatóval és játékos kvíz formájában, Géniusz, az ótemplom egere vezetésével adtak ékes tanúbizonyságot szüleiknek arról, milyen új ismeretekkel gazdagodott a tudásuk.

Füstös Gáborné táborvezető munkatárs felidézte, az első, hagyományos művésztáborban Szárnyaljunk együtt címmel, Szabó-Nyulász Melinda animációs rendező, illusztrátor, művészeti oktató részvételével érdekes grafikai, festési és bábtechnikákat tanulhattak a gyermekek a madarak témakörében. A másik két tábor a múzeum kiállításaira épült Ötezer éves kalandozás a PRM falai között címmel.

– A megszokott egyiptomi táborunkat alakítottuk át oly módon, hogy mind Hajlék az örökkévalóságban című hitéleti, mind a Hori titkai című egyiptomi tárlatot feldolgoztuk. Az ókori egyiptomi kultúrát hasonlított össze a keresztyénnel több témában: élet, isten(ek), halotti kultusz, temetkezési szokások, szimbólumok, a hieroglif- és a Szentírás. Minden témához kézműves alkotásokat készítettünk, egyebek mellett amulettet és egyházművészeti nyakláncot festettünk, egyiptomi fotófalat, öröknaptárat, galambot készítettünk, szalmából életfát fontunk. Mindhárom hetet családi eseménnyel zártuk, a szülők jelenlétében megmutattuk, hogy mit alkottunk és tanultunk egész héten. Tulajdonképpen a táborban elhangzott témákból tettünk fel kérdéseket a csapatoknak, végül mindenkinek oklevelet és tárgyjutalmat osztottunk ki – számolt be Füstös Gáborné, hozzátéve, összesen több mint 70, 5 és 14 éves kor közötti gyermek vett részt a három táborban. Mindenki lelkes volt és pozitív élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodott.

Füstös Gáborné táborvezető munkatárs indította el a kvízjátékot
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Dekovics Levente elmondta, első osztályos kora óta harmadik alkalommal vett részt a táborban. Kedvence a kanópuszedény-festés volt. Szeretne jövőre is jönni, célja, hogy egyszer segítő legyen. Horváth Balázsnak az egyiptomi kiállítás tetszett a legjobban, elvarázsolta a piramisok és fáraók világa, illetve szívesen készített medált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában