Klasszikus zene is lesz

2021.08.17. 06:50

Ma kezdődik a VeszprémFest – Idén Tom Jones és hazai sztárok lépnek színpadra

Ma kezdődik a VeszprémFest, a Zenevonat az ötvenéves LGT zenekar életművéből játszik. Tom Jones csütörtökön lép színpadra, a többi napon hazai sztárok koncerteznek.

Balla Emőke

20210816 Veszprém Mészáros Zoltám VeszprémFest fesztiváligazgató Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A pandémia tömegrendezvényeket érintő következményei és ezzel összefüggésben a külföldi előadóművészek nemzetközi turnéterveinek meghiúsulásai miatt idén új időpontban, augusztusban rendezik a prémium zenei fesztivált. A tervezett nemzetközi fellépők közül egyedül Tom Jones jön, a koncert – melyre egy hónappal ezelőtt minden jegy elfogyott – csütörtökön lesz a Veszprém Arénában. A nyolcvanegy éves művész kiváló formában van, négy év után nagy szeretettel várjuk vissza, mondta Mészáros Zoltán. A VeszprémFest főszervezője hozzátette, Tom Jones évek óta az angol The Voice zsűritagja, legújabb stúdióalbuma tavasszal jelent meg. Spanyolországból jön, 18-án érkezik Magyarországra, 20-án tér vissza Angliába. Ahogyan négy éve, úgy most is 2003-as Dom Pérignon pezsgővel készülnek a szervezők, ez volt a kérése.

A keddi, szerdai és szombati koncertek helyszíne a História kert, mondta Mészáros Zoltán, a VeszprémFest főszervezője Fotó: Penovác Károly/Napló

A fesztivál nagyszínpadi produkciói a ma esti Zenevonat produkcióval kezdődnek, koncerttel idézik meg az LGT életművét. A formáció gerincét az LGT egykori tagjai, a hetven éves Karácsony János és Solti János, valamint Veres Mónika Nika és Heincz Gábor Biga alkotják. Vendégként színpadra lép Falusi Mariann, Mező Misi, Vitáris Iván és Roy. Szerda este Jazz+Az koncert lesz, az alapító Dés Lászlóval és Geszti Péterrel, valamint Behumi Dórával, Kozma Orsival és Váczi Eszterrel. Szombat este is jubileumi programmal készülnek a szervezők, megalakulásának huszonötödik évét ünnepli a Cotton Club Singers, programjukban közreműködik a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar.

A három koncert helyszíne a História kert. Mészáros Zoltán mindenkit arra biztat, hogy melegen öltözzön, és esetleg plédet is vigyen magával – bár ők is biztosítanak -, késő este hűvös lehet az idő. Minden koncertet pontosan kezdenek, a kapukat másfél órával a kezdés előtt nyitják.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Klasszikus zene is lesz idén. A jezsuita templomkertben VeszprémFest Classic címmel, a Cziffra 100 emlékév keretében három rendkívüli produkciót láthat a közönség. Kedden este Miklósa Erika és Balázs János ZongOpera címmel ad koncertet, szerdán Balázs János mellett Lendvay József és Szakcsi Lakatos Béla, csütörtökön Balázs János mellett Tompos Kátya lép színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában