Mandalák, kavicsképek a köveskáli tűzoltófészerben

A Kőfeszt keretében nyílt meg a városkút-tűzoltó fészerben Szép Andrea kavicsképkészítő és Süle Anikó mandalafestő együttes kiállítása.

Tóth B. Zsuzsa

Szép Andrea és Süle Anikó a köveskáli fészerben mutatták be egyedi alkotásaikat a közönségnek

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Andrea különleges kavicsképeit már a tavalyi fesztiválon is bemutatta, azóta azonban újakat készített, előtérbe helyezve a türkizkék szín különböző árnyalatait. Hátterei valóságos festmények, amelyekbe belehelyezi a kavicsokból, kagylókból kirakott ember- vagy állatfigurákat, tárgyakat. Használ még gyöngyöt, kócot, szőtteshatású anyagokat a siker érdekében, hogy még kifejezőbbek legyenek a nászpárokat, a környék hegyeit, ismert épületeit, romjait, a Balatont bemutató kavicsképek.

Szép Andrea és Süle Anikó a köveskáli fészerben mutatták be egyedi alkotásaikat a közönségnek Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Anikó csupán néhány hónapja, a pandémia és az azzal időben egybeeső nyugdíjas évek kezdete óta festi a mandalákat, de már a háromdimenziós képek is profi módon, mérnöki pontossággal kerülnek ki kezei alól. Fest cd-lemezre, de bakelitre is, vaxolt vászonra, papírra, kavicsra. Speciális eszközökkel, pontozókkal viszi fel a pöttyöket megfelelő sűrűségű akrilfestékkel a festett alapra. Munkái szépérzékről, jó ízlésről tanúskodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában