A magyarpolányi erdőket járja a Gyermekfaló – Hétvégén bemutatkozik a közönségnek

A Magyarpolányi Kerek Nap Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyári filmes táborában készült kisfilmet szombaton a településen és Ajkán is bemutatják.

veol.hu

Fotó: a stáb

Harmadik alkalommal szervezte meg a magyarpolányi művészeti iskola nyári filmes táborát, mely során ezúttal egy izgalmas, történelmi korba helyezett kisfilm készült A Gyermekfaló címmel. Az alkotásban a táborban részt vevő gyerekek mind a kamera előtt, mind mögötte kipróbálhatták magukat két veszprémi filmes, Elekes Gergő és Gallai József szakmai vezetésével. Ugyanez a páros volt felelős a tavalyi táborban elkészült, nemzetközi fesztiválokon is sikeresen szereplő Anya és Apa című kisfilmért is, így mondhatni, a lecke fel volt adva az idei csapatnak.

A Gyermekfaló az 1940-es évekbe repíti vissza a nézőt, amikor is négy fiatal lány a környéken csak Gyermekfalóként ismert misztikus lény után kezd el nyomozni, ám amit találnak, arra ők sem készültek fel igazán. A kisfilm főszerepében Fonyó Regina, Németh Vivien, Horváth Luca és Sándor Kata látható, de az alkotásban felbukkannak a magyarpolányi iskola pedagógusai, sőt a település lakosai is.

Az ősbemutatóra szeptember 11-én 10 órától kerül sor a Kultik Ajka Moziban, majd még ugyanezen a napon, délután 14 óra 30 perctől Magyarpolányban, a Nyárbúcsúztató Falunap keretein belül a Tájházban is levetítésre kerül.

A film főszereplői: Fonyó Regina (b), Sándor Kata (b2), Horváth Luca (közép) és Németh Vivien (j)
Fotó: a stáb

Az alkotók mindenkit várnak a vetítésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában