Nemzetközi Kortárs Fesztivál

2021.09.06. 20:00

A Mestermunka lett Veszprém kedvence

Kihirdették vasárnap este a TÁNC XXIII. Nemzetközi Kortárs Fesztivál díjazottjait a Hangvilla színháztermében.

Horváth Virág

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Vasárnap ért véget a Tánc fesztiválja, a díjkiosztón pedig a győztesek átvehették értékes nyereményeiket. Vándorfi László, a Pannon Fesztivál és a Tánc fesztiválja igazgatója köszöntőjében elmondta, a résztvevők, a versenyzők és a zsűri mellett a háttérben dolgozó kollégák nélkül nem jöhetett volna létre a fesztivál.

A Közönségdíjat a fesztiválon részt vevők szavazatai alapján Cuhorka Emese és Molnár Csaba Mestermunka című produkciója nyerte el. A zsűri a legjobb előadás díját három produkciónak ítélte oda: a Claudio Stellato Társulat Work produkciójának, a Gangaray Dance Company Agora című előadásának és a Hodworks Szólók című előadásának.

Az Imre Zoltán Program keretében bemutatott előadások közül a legjobb előadás díját Cuhorka Emese és Molnár Csaba Mestermunka című produkciója kapta meg. A zsűri a legjobb szólóelőadás díját két produkciónak ítélte oda: Góbi Rita Reptében és Fehér Ferenc Tofu P. Potter című előadásának. Előadói különdíjban részesült Molnár Csaba. A zsűri különdíját idén Méhes Csaba és a Brass in the Five Brass Cirkusz című produkciója kapta meg.

Horváth Csaba művészeti vezető a díjkiosztó előtt ismertette a következő időszak programterveit.

2021. november 19. és 21. között a Nagy József-napok keretében Nagy József (Jozef Nadj), a világhírű magyarkanizsai származású magyar tánckoreográfus, képzőművész két produkciója és egy kiállítása lesz látható a veszprémi Hangvillában. A Francia Intézet támogatásával és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház által rendezett Desiré Central Station Fesztivál együttműködésével, a TÁNC XXIII. Nemzetközi Kortárs Fesztivál utórendezvényeként valósul meg.

2022. január 22-én a magyar kultúra napján a Bartók és Ady című előadást mutatják be, a Pannon Várszínház, a Forte Társulat, a Mendelssohn Kamarazenekar és a Lukács Miklós Cimbiózis Trió közös produkcióját.

2022-ben a megszokott időpontban, május 23. és 29. között rendezik majd meg a TÁNC XXIV. Nemzetközi Kortárs Fesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában