Balatonfűzfőn emlékeztek a neves zeneszerzőre

A település szülöttjére, Bozay Attila Erkel- és Kossuth-díjas zeneszerzőre emlékeztek a településen.

B. Virág Rita

Varga Áron és Csavlek Etelka

Forrás: A szervezők

Minden évben tisztelettel emlékeznek Balatonfűzfőn ­Bozay Attila zeneszerző, citera- és furulyaművészre. Idén sem volt ez másként, a művész halálának évfordulóján a város elöljárói, az intézmények és civil szervezetek vezetői koszorúzták meg a Bozay Attila-­emléktáblát.

Bozay Attila 1939-ben született Balatonfűzfőn, már gyerekkorától komponált. Későbbi művei, az operák tették őt elismertté: Vörösmarty Mihály műve alapján született a Csongor és Tünde című, míg Madách Imre Az ember tragédiája című alkotása alapján írta meg Az öt utolsó szín című darabot.

Varga Áron és Csavlek Etelka
Fotó: A szervezők

Írt még kantátákat, egyéb zenekari és versenymű- veket. Munkásságát Erkel Ferenc-, Bartók–Pásztory-, Kossuth-díjjal ismerték el, érdemes művész volt és megkapta a Magyar Művészetért elismerést is.

Ebben az évben a megemlékezés moderátora nagy tisztelője, Varga Áron, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója volt, a programban közreműködött Csavlek Etelka Liszt Ferenc-díjas énekművész, érdemes művész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában