Idén harmadik alkalommal rendezték meg a Művészpikniket Sümegen

Az esemény mintegy záró programja volt a Darnay-alkotótábornak, melynek megálmodója és kivitelezője Capári Róbert, a Capári Lovasiskola tulajdonosa.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: emlékház

A tábor megvalósítását idén a Kisfaludy Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház pályázati támogatása segítette. A bemutatkozó művészek – Berekai Judit, Bottyán Marianna, Buda István, Csengery Béla, Hámori Kornélia, László Dániel, Marosi Helga, Mártonfi Benke Márta, Rádóczy Gyarmathy Gábor, Szkok Iván, Szórády István Ödön, Tóth-Kovács József, Török Tivadar, Vincze Petronella – az emlékház udvarán mutathatták be éppen készülő festményeiket, palettáikat.

Az idei Művészpikniken a Darnay-alkotótáborban részt vevő művészek mutatkoztak be Fotó: emlékház

Az alkotótábor célja egy művészeti, bentlakásos tábor szervezése volt. A szakmai tematika magába foglalta a különböző művészeti stílusok és anyagok megismertetését, a város épített örökségének bemutatását, megörökítését különböző technikákkal a képző- és iparművészet területén.

További cél volt, hogy minden művész készítsen egy Darnay-féle palettát a számára legközelebb álló stílusban és anyaghasználatban. Az alkotótáborban készült munkákat projektzáróként mutatták be a Művészpikniken.

A rendezvényen Román Iván kamarazenekara biztosította a kellemes hangulatot, a programot az Örömtáncosok nyitották meg pozitív kisugárzású táncaikkal.

Fotó: emlékház

A piknik a szokásos baráti hangulatban zajlott, az eseményen megjelentek helyi, térségi alkotók. Végh László, Sümeg polgármestere és Oszkai Réka, a művelődési központ igazgatója köszöntötte az alkotókat, reményüket fejezve ki, hogy az immár hagyománnyá vált Művészpiknik a következő években tovább emeli Sümeg szellemi értékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában