Komoly népszerűségnek örvend az Ovimuzsika együttes

A zenével való találkozás kedvezően hat a gyermekek fejlődésére, s az ekkor szerzett élmény sokakat egy életen át elkísér. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen környezetben ismerkedik meg valaki magával a muzsikával, s kik azok, akik a közvetítés felelősségét vállalják.

Szijártó János

Tóth-Rompos Patrícia férjével, Tóth Péterrel, illetve a balatonfüredi Rábaközi Ritával együtt hívta életre az Ovimuzsika együttest, amely mostanra már komoly népszerűségre tett szert a legkisebbek körében

Fotó: Szijártó János/Napló

A három kiváló zenész, zenetanár alkotta Ovimuzsika azt a szép küldetést tűzte zászlajára, hogy a legkisebbek számára nyújtsanak olyan programot, amelynek minden percét élvezik a kicsik, s közben hangszereket, magyar népzenei elemeket, fülbemászó dallamokat ismernek meg.

– Az Ovimuzsika 45 perces programjának az a lényege, hogy a gyerekek mindvégig aktív részesei az előadásnak, amelynek teljes zenei anyaga a háromfős együttes által kidolgozott egyedi hangszerelésben szólal meg. A játékos foglalkozásokon ütős, vonós, fúvós, effekthangszerek kapnak szerepet, de a gitár is előtérbe kerül, valamint kiemelten a gyerekek éneklési készsége. Utóbbi különösen fontos, hiszen ezáltal látjuk azt, hogy a kicsik miként tudják kifejezni magukat a zene nyelvén. A koncertek idején interaktív játékra hívunk mindenkit, mivel itt a gyerekek nemcsak ülnek és hallgatnak, hanem mindvégig játszanak, énekelnek, tapsolnak – fogalmazott a Balatonedericsen élő Tóth-Rompos Patrícia, aki férjével, Tóth Péterrel, illetve a balatonfüredi Rábaközi Ritával együtt alkotja az óvodákat, iskolákat látogató triót.

Tóth-Rompos Patrícia férjével, Tóth Péterrel, illetve a balatonfüredi Rábaközi Ritával együtt hívta életre az Ovimuzsika együttest, amely mostanra már komoly népszerűségre tett szert a legkisebbek körében Fotó: Szijártó János/Napló

Tóth Péter hozzáfűzte, hogy a foglalkozások repertoárját mindig az aktuális évszakhoz és ünnepkörhöz igazítják.

– Van tavaszköszöntő műsorunk, húsvéti, szüreti és karácsonyi programunk, amelyet az adott meghíváshoz igazítunk – hangsúlyozta.

Az Ovimuzsika megalakulása egyébként a Győri Ütősegyütteshez kapcsolható, hiszen onnan érkezett 2017-ben egy felkérés Patrícia részére, hogy dolgozzon ki hangszerbemutatót óvodásoknak, kifejezetten ütősök megszólaltatásával. A kapcsolat egyrészt férje, Tóth Péter révén jöhetett létre, hiszen ő tagja az említett ütősegyüttesnek, másrészt Patrícia rutinjára alapoztak, hiszen a zenetanár, fuvolista ekkor már sok éve tartotta a zeneovi-foglalkozásokat Tapolcán. Így Győrben is gyorsan megtalálta a közös hangot a kicsikkel, majd jött az ötlet, hogy ezt a jól sikerült bemutatót ki lehetne bővíteni más hangszerekkel és szélesebb merítésű repertoárral. Így állt össze az Ovimuzsika együttes, amely azóta már komoly népszerűségre tett szert, s számos megyebeli és megyén túli óvodában, iskolában szereztek kellemes s emlékezetes perceket a legfiatalabb korosztály számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában