A könyveket és a szerzőket ünneplik

2021.09.15. 11:30

Könyvek, koncertek, gyermekprogramok a Dubniczay-palotában

Megkezdődött a mini ünnepi könyvhét kedden a Dubniczay-palotában. A négynapos programot Könyvből várat – várból könyvet címmel szervezte meg a Művészetek Háza Veszprém.

Marton Attila

20210914 Veszprém Dubniczay Palota. Mini Könyvhét megnyitó Porga Gyula polgármesterrel Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: PESTHY MARTON

Idén új helyszínre költözött a könyvhét: a Kossuth utca helyett a Várban található Dubniczay-palotában rendezik meg a programokat. A keddtől péntekig tartó rendezvényen közel húsz könyvbemutatót tartanak, mások mellett Búzás Huba, Fenyvesi Ottó, Géczi János és Tungli M. Klára kötetét is bemutatják.A könyvbemutatók mellett koncertek és gyermekprogramok is színesítik a rendezvényt.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere megnyitójában arról beszélt, a koronavírus-járvány alatt sokaknál tapasztalható volt a könyvekhez való visszatérés a kényszerű otthonlét miatt. Hozzátette, az idei könyvheti rendezvény egyszerre jelenti az állandóságot és a változást: a hagyományt folytatva idén is megtartják a könyveket, szerzőket ünneplő programot, ugyanakkor új helyszínen és némileg más formában.

A programok mind a négy napon kora délután kezdődnek, és kora estig tartanak. A palota udvarára helyi kulturális intézmények, könyvesboltok települtek ki standokkal. Szerdán és csütörtökön félórás váltásokban tartják a könyvbemutatókat, amit mindkét nap koncertek követnek. A péntek a gyermekprogramoké: a Kabóca Bábszínház interaktív játékokkal várja a kicsiket.

20210914 Veszprém Dubniczay Palota. Mini Könyvhét megnyitó Porga Gyula polgármesterrel Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

A nyitónapon a kötetbemutatók mellett a Veszprém-Balaton 2023 VEB Veled elnevezésű programján az Európa Kulturális Fővárosa program művészeti és kreatív projektjeiről kaphattak információkat az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában